Στο πλευρό της Ελλάδας και κατά του Ερντογάν οι σιίτες πολιτοφύλακες του Ιράκ!

Καταδικάζει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά η φιλοκυβερνητική ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, που υποστηρίζεται από το Ιράν, είναι οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Με ανάρτησή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Twitter, την ποία στόλισαν και με την ελληνική σημαία, οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (Popular Mobilization Units – PMU) – δηλαδή η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, αναφέρουν:

«Οι ιρακινές PMU καταδικάζουν τις επιθετικές αναφορές του Ερντογάν για τα εδάφη της Ελλάδας και του Ιράκ που κάποτε ανήκαν στην Τουρκία».

Σε ομιλία του το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης ήταν… τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;» αναρωτήθηκε ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας.