Ισχυρή έκρηξη στα ΕξάρχειαΙσχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια στην οδό Ιπποκράτους 112.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εξερράγη περίπου στις 22:45, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ προηγουμένως είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη». Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια πολυκατοικία διαμένει η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η εισαγγελέας είχε εκφράσει τις ενστάσεις της για το γεγονός ότι μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας της.

«Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η Πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. στην οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ανδρας αγνώστων στοιχείων που μιλούσε καλά ελληνικά, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τηλεφώνησε στις 22:22 στα γραφεία, ενημερώνοντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«''Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια πολλών καταστημάτων, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αρχές, με την περιοχή να έχει αποκλειστεί. Η αστυνομία απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο, καθώς ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

iefimerida.gr