Προσφεύγουν στο β' βαθμό έξι Τούρκοι στρατιωτικοί


Προσφυγές επί των πρωτοβάθμιων αρνητικών αποφάσεων, ώστε να επανακριθούν τα αιτήματα ασύλου των τεσσάρων Τούρκων και να ακυρωθούν οι πρωτοβάθμιες των διοικητικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου για τους δύο κατέθεσαν οι έξι από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη συνήγορό τους Σταυρούλα Τομάρα, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί «που δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τις συνεντεύξεις τους ήταν σε υπηρεσία στη βάση της Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντινούπολης το βράδυ του πραξικοπήματος-οπερέτα, γεγονός που τους καθιστά αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που έλαβαν εκεί και αποδεικνύει πανηγυρικά όχι μόνο τη μη εμπλοκή αλλά ούτε καν τη μύησή στο πραξικόπημα και των 8 Τούρκων».

Η ίδια σημειώνει ότι «οι αυθαίρετοι έγγραφοι ισχυρισμοί των κρατικών υπαλλήλων για αποκλεισμό των 5 από αυτούς από το καθεστώς τους πρόσφυγα λόγω συμμετοχής τους σε τρομοκρατικές πράξεις, χωρίς καν να υφίσταται αίτημα έκδοσης τους από την Τουρκία γιατί έχει επιστραφεί από τις 26 Αυγούστου, είναι ποινικά αξιόλογοι και πολιτικά καθόλου τυχαίοι».

«Ο διασυρμός μη μυημένων στο πραξικόπημα αξιωματικών Στρατού που είχαν υπηρετήσει με τιμή, έστω και αν ανήκαν στον Τουρκικό στρατό-που είναι και Νατοϊκός στρατός-αποτελεί δυσάρεστο οιωνό της παρούσας Ελληνικής εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει η κ. Τομάρα.

Η δήλωση των 8 Τούρκων

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι περιμένουν «εδώ και ένα μήνα ότι θα εκδοθεί ακόμα μια αρνητική πρωτοβάθμια απόφαση για τον 8ο από εμάς σε στιγμή ύποπτη και ειδησεογραφικά πλούσια από άλλες πολιτικές ειδήσεις, για να υποβαθμιστεί κατ΄αυτό τον τρόπο το αρνητικό περιεχόμενο των αποφάσεων ασύλου μας, έτσι ακριβώς όπως συνέβη και με τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις των 7 από εμάς».

Ακόμη, οι ίδιοι τονίζουν ότι δυστυχώς εμπιστεύτηκαν «ότι οι χειρίστριες της Υπηρεσίας Ασύλου θα έκριναν αντικειμενικά και ουδέτερα τα αιτήματα».

Τέλος, ευχαριστούν τους Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις τύχες τους.