Αναλαμβάνει εισαγγελέας! Για τους γονείς στη Βόλβη που δεν στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους!

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Οι γονείς θυμίζουμε πως απ’ την αρχή της εβδομάδας δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αντιδρώντας στην ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο.

«Θα δούμε τι θα γίνει και την Πέμπτη και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» είπε ο κ. Ανανιάδης, τονίζοντας ότι «η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική με βάση τον νόμο».

Ο κ. Ανανιάδης την Τετάρτη απέστειλε στον εισαγγελέα την απόφαση των γονέων για αποχή των παιδιών απ’ το σχολείο. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση μιας άτυπης πενταμελούς επιτροπής γονέων, καθώς ο Σύλλογος ουσιαστικά δεν υφίσταται μετά την αποχώρηση 4 από τα 7 μέλη του.

Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: Για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου, αλλά και για τα όσα ρητά προβλέπονται στον αντιρατσιστικό νόμο