Επέστρεψαν στη Χίο οι έξι Ελληνες ψαράδες που είχαν συλληφθεί από την τουρκική ακτοφυλακήΤο απόγευμα της Τρίτης επέστρεψε στη Χίο, στη μαρίνα του νοσοκομείου, το σκάφος «ΜΙΑ» με τους εξι Ελληνες ψαράδες που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντες του σκάφους είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία τους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ότι θα γίνει μια τυπική συνάντηση του ιδιοκτήτη του σκάφους με τους εκπροσώπους του λιμεναρχείου Χίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει και με σχετική ενημέρωση το υπουργείο Εξωτερικών, οι έξι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι και λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα κατευθύνονταν από την Σμύρνη για τον Τσεσμέ, προκειμένου – μετά τις τυπικές διατυπώσεις – να πάρουν το σκάφος τους για την επιστροφή τους στη Χίο.

Οι έξι ψαράδες συνελήφθησαν χθες όταν βρέθηκαν με το σκάφος τους σε τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου και τουρκική ακταιωρός τους μετέφερε στον Τσεσμέ. Στην συνέχεια οι έξι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Σμύρνη.

Το σκάφος, έχει καταχωρηθεί ως θαλαμηγός, είναι σημαίας Virgin Islands (Παρθένοι Νήσοι).

Πηγή: astraparis