Απεβίωσε ο Στρατηγός Στυλιανός ΠαττακόςΛίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, ο μακροβιότερος από τους εμπνευστές της επαναστάσεως της 21ης Απριλίου Στ. Παττακός εξέπνευσε σε ηλικία 104 ετών.
Η κηδεία του σύμφωνα με τους οικείους του, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

* Είχε παρασημοφορηθεί με 3 Αριστεία Ανδρείας, 7 πολεμικούς σταυρούς, 2 μετάλλια εξαίρετων πράξεων καθώς και δεκαπέντε μετάλλια και παράσημα! ...για την συμμετοχή του στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και την αντιστασιακή οργάνώση «Όμηρος»

** Επειδή θα αρχίσουν κάποιοι να στάζουν χολή και να λένε την χιλιοειπωμένη καραμέλα περι Κύπρου, ο Στρατηγός Στυλιανός Παττακός ήταν στην κυβέρνηση της 21ης Απριλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου 1973, όταν η κυβέρνηση αντικαταστάθηκε από εκείνη του Σπύρου Μαρκεζίνη με σκοπό να διενεργήσει εκλογές. Στην συνέχεια παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό από το στρατιωτικό κίνημα υπό το Δημήτριο Ιωαννίδη μέχρι τις 23 Ιουλίου 1974, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.