"Αυτή είναι η μοίρα σας"! Η προκήρυξη που έριξε ο συριακός στρατός στους τζιχαντιστές

Η συριακή πολεμική αεροπορία έριξε χιλιάδες προκηρύξεις πάνω από το ελεγχόμενο από τους τζιχαντιστές ανατολικό Χαλέπι τη Δευτέρα, ζητώντας από τους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν στις συνοικίες που κατέχουν το συντομότερο.
Σε μία από τις προκηρύξεις εικονίζονται μια σειρά από οπλαρχηγοί της Αλ Κάιντακαι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχουν σκοτωθεί, για αυτό είναι σημαδεμένες οι φωτογραφίες τους με ένα «Χ» πάνω τους και μια εικόνα κενή με ερωτηματικό, που «αναρωτιέται» ποιος θα είναι ο επόμενος;
Οι φωτογραφίες συνοδεύονται με το μήνυμα: «Αυτή είναι η μοίρα σας».
Σε άλλη προκήρυξη που έριξε η συριακή πολεμική αεροπορία αναφέρεται: «Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία… Εάν δεν εγκαταλείψετε αυτή την πόλη θα εξολοθρευτείτε».
Η συριακή κυβέρνηση και οι Ρώσοι σύμμαχοί της έχουν δώσει αρκετές φορές την ευκαιρία στους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι προσφέροντάς τους και συνθήκες που θα εγγυώνται την ασφάλειά τους.
Οι τζιχαντιστές όμως αρνούνται πεισματικά να αφήσουν τις συνοικίες της πόλης που κατέχουν, παρά την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει στους περισσότερους από 200.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές που κατέχουν.
Να σημειωθεί ότι οι τζιχαντιστές που πολιορκούνται μέσα στο Χαλέπι αναμένουν «σωτηρία» είτε από μια επίθεση των ομοϊδεατών τους από τα δυτικά, που θα αποπειραθεί να «σπάσει» η πολιορκία, είτε από τα ανατολικά από τους Τουρκμένους του Ερντογάν.