Έλληνας Σεφ στους 100 καλύτερους του κόσμου

Το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου στο πριγκιπάτο του Μονακό λαμβάνει χώρα η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος Σεφ, Chefs Word Summit. Μια εκδήλωση για την υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, που συγκέντρωσε στο Pavillon Grimaldi περισσότερους από 1000 επαγγελματίες επιλεγμένους μεταξύ των πιο διακεκριμένων μαγείρων και ειδικών της τέχνης του φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων της Συνόδου, το περιοδικό Le Chef προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη λίστα με τους 100 καλύτερους Chef από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα ονόματα των ανθρώπων της γαστρονομίας που βρέθηκαν στη λίστα, φιγουράρει και εκείνο ενός Έλληνα. Ο Αντώνης Δρακουλαράκος που όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, είναι επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι.

Η αγάπη του για τη μαγειρική και τα ψαρικά, τον οδήγησε στη “μέκκα” του σούσι, την Ιαπωνία, όπου έμεινε επί τρεις μήνες το 2014, προκειμένου να εξειδικευτεί στην “υψηλή, αλλά και λαϊκή τέχνη του”. Επιστρέφοντας, ο Σεφ άνοιξε το δικό του Sushi restaurant, στο κέντρο της Αθήνας το Sushimou.

Αν και σερβίρει τις ολόφρεσκες δημιουργίες του μόλις ένα χρόνο από αυτό το πόστο, κατάφερε να διακριθεί από τους ειδικούς της γαστρονομίας και έτσι να καταλάβει μια θέση στους 100 επιφανέστερους Chef του κόσμου.

news247.gr