Πάλι καλά που υπάρχουν και οι Έλληνες εφοπλιστές: Δώρισαν στο Λιμενικό 10 οχήματα

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιου Ράπτη, πραγματοποιήθηκε χθες, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, στον Πειραιά, η τελετή παραλαβής δέκα επιβατηγών οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ευγενική προσφορά της ΕΚΠΕΕ Σ-Ε προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα εν λόγω δέκα επιβατηγά οχήματα, πετρελαιοκίνητα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ θα αντικαταστήσουν ρυπογόνα οχήματα, παλαιότερης τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:
«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελληνική Ναυτιλία έχει σταθεί αρωγός στη χώρα και είναι αξιοσημείωτο ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι ο μόνος κλάδος του οποίου τα μέλη, πάντοτε αλλά και τώρα, εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας ήδη από το 2012, διαμέσου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη χιλιάδων δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και πολυάριθμων αξιόλογων φορέων σε όλη τη χώρα.»
«Επίσης, όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης εμβέλειας είναι και οι πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν για την επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, πρωτοβουλίες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα και τις δράσεις προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Το έργο αυτό σύντομα αναμένεται να απευθυνθεί και σε άλλες Σχολές, με γνώμονα την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Βενιάμης.
«Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε, το έργο προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να μετακινηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην νεοσυσταθείσα «ΣΥΝ-EΝΩΣΙΣ». Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού. Στόχος της είναι να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και να συνδράμει εν γένει την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.