Αεροπρόσκοποι στην 110 Π.Μ.

Επίσκεψη στον Διοικητή της 110 Π.Μ. Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Καραμεσίνη πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Κορδάς συνοδευόμενος από τον Έφορο κλάδου Αεροπροσκόπων της Γενικής Εφορείας Προσκόπων Αντώνη Ευαγγέλου και τον αναπληρωτή Περιφερειακό Έφορο κ. Δημήτριο Λιακόπουλο .

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν λεπτομέρειες σχετικά με την  πραγματοποίηση  της φετινής ανώτερης Αεροπροσκοπικής σχολής 57ης (ΠΕΕΒΑ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ  στις εγκαταστάσεις της 110 Π.Μ. Σκοπός της σχολής είναι να προσφέρει αεροπορικές γνώσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι βαθμοφόροι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούν να μεταδώσουν αυτές τις γνώσεις στους προσκόπους τους αλλά και για να αποκτήσουν το αεροπορικό ιδεώδες.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κος Διοικητής ενημερώθηκε επίσης για το έργο των αεροπροσκόπων της Λάρισας, οι οποίοι μέσα από τις δραστηριότητες τους μαθαίνουν να αγαπούν την αεροπορική ιδέα και να προετοιμάζονται για να την επαφή με τον αέρα που θα έρθει μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση
. Επιπλέον τονίστηκε ότι οι νέοι αεροπρόσκοποι γίνονται γνώστες του σημαντικού ρόλου της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του δύσκολου και θαυμαστού έργου που επιτελεί το προσωπικό της.

Ο κ. Διοικητής αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη  αλλά και για την πληρέστατη ενημέρωση απάντησε θετικά σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας  με τους προσκόπους  και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων  θα προσφέρει όλα τα αναγκαία ώστε η φετινή Πανελλήνια  Αεροπροσκοπική σχολή να λειτουργήσει με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης».