49χρονος αλλοδαπός μετέφερε 4 μετανάστες παράνομα με το πλοίο της γραμμής

Ένας 49χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του νόμου “Περί αλλοδαπών”, αντίσταση κατά της Αρχής, επίθεση και χειροδικία σε Λιμενικό όργανο και τέσσερις (04) ακόμη αλλοδαποί συνελήφθησαν για κατοχή – χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα και παραβίαση του όρου απαγόρευσης αναχώρησης από τη ν. Λέσβο, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 49χρονος προσπάθησε να διευκολύνει την είσοδο των ανωτέρω τεσσάρων (04) αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της επιβίβασής τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, ενώ επιπροσθέτως, επιτέθηκε σε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διενέργεια ελέγχου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τέσσερα (04) ταξιδιωτικά έγγραφα, τα χρηματικά ποσά των χιλίων διακοσίων τριάντα πέντε (1.235,00) ευρώ και δέκα χιλιάδων τριών (10.003,00) δολαρίων Αμερικής, πέντε (05) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.