Aloe Love Iced Tea: Η βραβευμένη ελληνική αλόη που κατέκτησε τον κόσμο

Μπορεί η αλόη να κατέκτησε τη θέση που της αξίζει στο βάθρο των θεραπευτικών φυτών σχετικά πρόσφατα, εντούτοις οποιοδήποτε προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά, σε στερεή ή και υγρή μορφή, και την φέρει στα συστατικά του γίνεται αμέσως best seller.
Σχεδόν μια δεκαετία πίσω, πριν η αλόη γίνει τόσο γνωστή, ένας Έλληνας επιχειρηματίας είχε τη φαϊνή ιδέα να «φυλακίσει» σε ένα μπουκαλάκι αυτό το μαγικό φυτό και να το προσφέρει συνοδευόμενο από πράσινο τσάι.

Το Aloe Love Ice Tea κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και η εξωστρέφεια, όπως και οι διεθνείς διακρίσεις, ήταν μονόδρομος. Ο ιδρυτής της Modello Group, Σταμάτης Μπάκνης, μίλησε στο fortunegreece.com για το χρυσό αστέρι που έλαβε το Aloe Love Iced Tea Passion Fruit στη 12η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute στις Βρυξέλλες, αλλά και για τα νέα προϊόντα που θα κάνουν προσεχώς την εμφάνισή τους. «Η εν λόγω διάκριση αποτελεί διαβατήριο για τις αγορές του εξωτερικού και εκτιμάμε ότι θα μας ανοίξουν πολλές ακόμη πόρτες» τονίζει ο κ. Μπάκνης.

Προσθέτει δε πως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις είναι πολύ σημαντική καθώς συμβάλλει στο να γίνει γνωστό ένα brand, τόσο στους ανθρώπους της αγοράς, όσο και στους καταναλωτές. «Στην πρόσφατη έκθεση της Anuga συμμετείχαμε με ένα μεγάλο περίπτερο, το οποίο βραβεύτηκε ως το δεύτερο καλύτερο από άποψη αισθητικής, ακολουθώντας αυτό της Coca Cola».

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως η επαφή με την αλόη και η εμπορική εκμετάλλευσή της ήρθαν σε μια δύσκολη χρονικά για τον κ. Μπάκνη συγκυρία. Όπως αναφέρει η προηγούμενη ενασχόληση του ήταν στον κλάδο της ένδυσης και της εστίασης και μια κακή επιχειρηματική επιλογή οδήγησε στο να αλλάξει προσανατολισμό. «Δέκα χρόνια πριν είχα επενδύσει σε αρκετά μαγαζιά καφέ και μια οικονομική καταστροφή ήρθε να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Εκείνη την περίοδο έφερνα ένα χυμό από τη Γαλλία και το τοποθετούσα στα μαγαζιά που διατηρούσα. Όταν λοιπόν οι επιχειρήσεις μου έπεσαν έξω, αποφάσισα να πάρω το συμβόλαιο από την εταιρεία για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα. Ξεκίνησα με ένα μπουκαλάκι αλόη και άρχισα να το τοποθετώ σε μίνι μάρκετ και περίπτερα».

Μέσα σε ενάμιση μήνα κατάφερε να αποκτήσει 3.000 σημεία πώλησης και από το 2012, μέσα στην κρίση, μπαίνει στη διαδικασία παραγωγής των δικών του προϊόντων. «Πιστεύω πως αν είχα κάνει νωρίτερα χρονικά τη συγκεκριμένη κίνηση τώρα ίσως και να ήμουν πολυεκατομμυριούχος» λέει γελώντας.

Στο χαρτοφυλάκιο της Modello Group βρίσκονται σήμερα 17 προϊόντα από όλο τον κόσμο, καθώς και 2 ελληνικά brands, το Aloe Love Ice Tea και το Aloe Love Drink, ενώ μέσα στο 2017 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και ένα τρίτο ελληνικό προϊόν, το Coffee Love, καφές με γάλα καρύδας.

Προσεχώς η είσοδος σε οχτώ νέες αγορές.

Περί το ένα εκατομμύριο μπουκάλια τσαγιού με βάση την αλόη καταναλώνονται στην ελληνική αγορά, ενώ παρουσία υπάρχει σε 12 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, Αμερική, Κίνα, Δανία, Βέλγιο, Ελβετία, Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Ισραήλ, Ινδία και Κορέα. Το business plan περιλαμβάνει περεταίρω επέκταση σε οχτώ νέες αγορές από τη γειτονική Ιταλία μέχρι την μακρινή Ουρουγουάη. «Η Αμερική είναι η πιο δυνατή αγορά μας. Όταν ξεκίνησα τις εξαγωγές ήταν ένα μεγάλο στοίχημα καθώς θεωρώ ότι με τη φιλοσοφία του υπερκαταναλωτισμού που επικρατεί εκεί, κρίνεται στην πράξη εάν ένα προϊόν θα καταφέρει να πωληθεί ή όχι. Το παν είναι να βρεις το κατάλληλο άτομο που θα γνωρίζει καλά την αγορά, έτσι ώστε ως αντιπρόσωπος να προωθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το προϊόν».

Όπως λέει, αν το τσάι αλόης αγαπήθηκε από τον κόσμο, αυτό οφείλεται στο ότι αποτελεί το μοναδικό ρόφημα παγκοσμίως που συνδυάζει φυσική aloe vera – και όχι σε σκόνη – με πράσινο τσάι, κομματάκια αλόης και φυσικό χυμό φρούτου. Η παραγωγή γίνεται στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό, καθώς διαθέτουν διαφορετικής ποιότητας αλόη από την ελληνική και καλύτερη τεχνογνωσία σε ότι αφορά την επεξεργασία της, ενώ από τη στιγμή που θα ανοιχτεί το μπουκάλι χρειάζονται τρεις ημέρες μέχρι την κατανάλωσή του.