Οι κομιτατζήδες ξανάρχονται! Βούλγαροι ιερείς έχουν βάλει στο μάτι τα απομακρυσμένα χωριά μας!

Χωρίς καθόλου ιερείς ή με κάποιους υπερήλικες ξέμειναν εκατοντάδες απομακρυσμένα χωριά της χώρας μας. Το γεγονός αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν γειτονικές χώρες, οι οποίες μας προτείνουν να στείλουν δικούς τους παπάδες για να ανοίγουν τις εκκλησίες μας και να τελείται η Θεία Λειτουργία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους», ιερείς από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν προτείνει σε ελληνικά χωριά που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορά τους, να τα «ενισχύσουν» ώστε να μη μένουν οι εκκλησίες κλειστές και οι κάτοικοι να μπορούν να εκκλησιάζονται, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για όλους τους πιστούς και κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές προκειμένου να πάνε στην εκκλησία.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα να μην υπάρχουν ιερείς. Οι άνθρωποι χρειάζονται να πάνε εκκλησία, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και ιδιαίτερα την Κυριακή να εξομολογηθούν και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία. Αυτή την ανάγκη εκμεταλλεύονται οι γείτονες χώρες και κάνουν προτάσεις να "βοηθήσουν", κάτι βέβαια που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση», δηλώνει στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, μιλά επίσης στο «Έθνος» και αναφέρει ότι για τους λόγους αυτούς παλαιότερα είχε ζητήσει από λαϊκούς εφόσον το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές ιερείς, χωρίς μάλιστα να φορούν ράσα στην καθημερινή της ζωή. Η προσπάθεια αυτή όμως δεν προχώρησε, αφού τελικά μόνο ένας δημόσιος υπάλληλος της περιοχής χειροτονήθηκε ιερέας.