ΕΥΡΩΠΗ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Χέρι-Χέρι! ΔΩΡΑ στην ΤΟΥΡΚΙΑ!Πλήττουν την Ελλάδα...

Η υποκρισία των Ευρωπαίων δεν έχει όριο. Η Ελλάδα παλεύει μόνη της με το προσφυγικό πρόβλημα, παλεύει μόνη της με τις ορδές των παράτυπων μεταναστών, παλεύει μόνη της χωρίς καμία ουσιαστική συνδρομή από την Τουρκία.

Ωστόσο η Τουρκία, που δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, όχι μόνο λαμβάνει δις ευρώ αλλά από εδώ και πέρα θα έχει και σκάφη έρευνας και διάσωσης για αποκλειστική χρήση, από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ των Δανικών Ναυπηγείων DAMEN και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IMO) για την κατασκευή 6 πλοίων Έρευνας-Διάσωσης (SAR),τα οποία θα διατεθούν στην Tουρκία. Η χρηματοδότηση της σύμβασης θα γίνει 100% από τον ΙΜΟ και τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της εταιρείας στην Αττάλεια (Antalya) της Τουρκίας.

Ο τύπος του πλοίου που επιλέχθηκε είναι ο SAR 1906 και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

Μήκος: 19,3 μέτρα

Πλάτος: 6,55 μέτρα

Μέγιστη ταχύτητα: 31 kts

Ακτίνα δράσης: 300 ναυτικά μίλια

Πλήρωμα: 4 άτομα

Δυνατότητα μεταφοράς διασωθέντων: 120 άτομα

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί τον Μάιο 2017 ενώ το τελευταίο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2017.ική Ακτοφυλακή (T/ΔΑΑ).

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Αφενός μεν η Ελλάδα που έχει το μεγάλο πρόβλημα των ‘προσφύγων’, σε συνδυασμό με οικονομική κρίση, δε θα μπορούσε να τα ναυπηγήσει και παράλληλα να τα χρησιμοποιήσει; Θέσεις εργασίας και σκάφη σε μία χώρα εταίρο, μέλος της Ε.Ε και της Ευρωζώνης. Όχι, να τα πάρει η Τουρκία, με το νέο-Οθωμανό Ερντoγάν.

Αφετέρου δε η Τουρκία, τώρα που θα έχει υπέρτερα μέσα έρευνας και διάσωσης θα προσπαθεί να εισέλθει στα δικά μας χωρικά ύδατα παρουσιάζοντας τη δυνατότητά της για άμεση επέμβαση, στο πλαίσιο του «ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Με τέτοιους φίλους….

http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/82273-evropi-kai-ypokrisia-xeri-xeri-dora-stin-tourkia-plittoun-tin-ellada.html