Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Θάνο Πλεύρη - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

Το νεαρό της ηλικίας του πρώην βουλευτή ελπίζουν πως θα έχουν σύμμαχο οι γιατροί, οι οποίοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Θάνου Πλεύρη.
Ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής, νοσηλεύεται από την Κυριακή (13/11) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, όπου και εισήχθη με σηψαιμία.

Είναι διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν κρίσιμη όμως η σταθερότητα που εμφανίζει φέρεται να είναι ένα θετικό σημάδι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες Τρίτη (15/11) αναφέρει ότι «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.

Όπως όλα δείχνουν, το μικρόβιο προσέβαλε τον Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.