Αυτοί είναι οι Τούρκοι: Ο Ερντογάν απειλεί με προσάρτηση των κατεχόμενων!

Έντονη κινητικότητα και μεγάλη ανησυχία προκαλεί η δήλωση, στενού συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν τρεις μέρες, δηλαδή λίγες ώρες πριν καταρρεύσουν οι συνομιλίες στην Ελβετία για το Κυπριακό.
Ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος προφανώς δεν θα μπορούσε να βγει εκτός της γραμμής του Ταγίπ Ερντογάν δημοσίως, προτείνει την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ – Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» στην Τουρκία.

Η δήλωση του Γιγίτ Μπουλούτ, πραγματοποιήθηκε στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber στις 20 Νοεμβρίου: «κόμη  οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την ΤΔΒΚ. Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. Κάποιοι προτείνουν οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι.
Σε περίπτωση λύσης οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν καθεστώς χώρας. Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.
Μετά την λύση συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα. Υπό αυτές τις συνθήκες θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία.
Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της με το υφιστάμενο καθεστώς τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό».