Ιρακινοί στρατιώτες κρέμασαν ανάποδα νεκρό τζιχαντιστή κι έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες

Ενώ ο ιρακινός στρατός και οι ειδικές του δυνάμεις δίνουν σκληρό αγώνα στους δρόμους της Μοσούλης, απελευθερώνοντας την πόλη δρόμο – δρόμο από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στο διαδίκτυο ανέβηκαν μια σειρά από φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι ο πόλεμος κι από τις δύο πλευρές δεν γνωρίζει κανόνες.
Άνδρες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων κρέμασαν ανάποδα το πτώμα ενός τζιχαντιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και πόζαραν δίπλα του βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες.
Ο νεκρός τζιχαντιστής είχε κρεμαστεί από τους αστραγάλους με καλώδιο, ενώ σε μια από τις εικόνες ένας Ιρακινός στρατιώτης πατά πάνω στον νεκρό τρομοκράτη σαν να πρόκειται για θήραμα.
Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Στις 17 Οκτωβρίου 2016 οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης.
Ο ιρακινός στρατός έχει εισέλθει στη Μοσούλη από τις ανατολικές συνοικίες της και έχει καταφέρει να απελευθερώσει πολλές από αυτές. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, που προβάλλουν μανιώδη αντίσταση.