Δεν υπάρχει: Στη Β.Κορέα δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η εκλογή Τραμπ!

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και της ταχύτατης μετάδοσης της πληροφορίας, στη Βόρεια Κορέα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του πρόεδρου των ΗΠΑ!

Κι όμως, όπως μεταδίδει το protothema.gr, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του BBC, τα παραπάνω είναι απόλυτα αληθή.

Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στον λαό της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Chris Greenaway σε ανάρτησή του στο Twitter, αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο για το συγκεκριμένο κράτος. «Το 2008 η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση έκανε τρεις μέρες να ανακοινώσει τη νίκη του Ομπάμα. Ακόμα πάντως ούτε λέξη για τον Τραμπ», αναφέρει ο ρεπόρτερ στο tweet του.

Πάντως, ακόμα και όταν αποφασίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν να δώσει την άδεια για να ανακοινωθεί το όνομα του νέου Αμερικανού προέδρου, μην περιμένετε εκτενή δημοσιεύματα στην ασιατική χώρα όπου η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Internet βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του καθεστώτος. Εξάλλου και η νίκη του Ομπάμα είχε ανακοινωθεί μόλις με τρεις προτάσεις σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

Πάντως, σύμφωνα με την Independent, η ασυνήθιστη (ακόμα και για τα δεδομένα της Βόρειας Κορέας) καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας για τον Τραμπ μπορεί να έχει μία ακόμα εξήγηση, αφού για πρώτη φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να μην είναι σίγουρος εάν θέλει να παρουσιάσει τον Τραμπ ως τον «απόλυτο εχθρό» όπως έκανε με τους προκατόχους του τα περασμένα χρόνια.