Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά παντός υπευθύνου για τα επεισόδια αναρχικών εντός και εκτός Δικαστηρίου

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός και εκτός της αίθουσας του Εφετείου όπου διεξάγεται η "δίκη της Χρυσής Αυγής".

-02 Νοεμβρίου 2016 Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά όπως κατατέθηκε:ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Των 1) ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, 2) ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ του ΗΛΙΑ 3) ΙΩΑΝΝΗ ΑΙΒΑΤΙΔΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥΚΑΤΑ
1) Των υπευθύνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών και πέριξ αυτής κατά την 01 Νοεμβρίου 2016 2) Παντός άλλου υπευθύνου
Οι ανωτέρω αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ορισθέντες για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας τόσο εντός όσο και πέριξ του χώρου του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αύγής, παρέλειψαν να πράξουν το καθήκον τους κατά τη συνεδρίαση της 01 Νοεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα: α) περί ώρα 07:50, πολίτες που προσέρχονταν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία στο ακροατήριο, περικυκλώθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από την είσοδο τουΔικαστηρίου επί της οδού Δέγλερη. Στο σημείο αυτό δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από πλήθος που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων.

Ειδικότερα, «αντιεξουσιαστές» που βρίσκονταν στις ταράτσες και στον προαύλιο χώρο των «Προσφυγικών», εκτόξευαν πέτρες και σπασμένα μπουκάλια εναντίον των προαναφερόμενων πολιτών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν τους πολίτες μη αφήνοντάς τους περιθώριο διαφυγής εκθέτοντάς τους έτσι σε κίνδυνο. Μάλιστα, διατάχθηκαν και τους έριξαν ακόμα και χημικά! Παρόλο που οι δράστες βρίσκονταν σε ελάχιστη απόσταση από τις αστυνομικές δυνάμεις, δεν έγινε απολύτως καμία ενέργεια για τη σύλληψη αυτών.
β) Περί ώρα 10:30, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, πλήθος ατόμων (ομάδα «αντιεξουσιαστών» με την επωνυμία «ΟΡΜΑ») εισήλθε στον προαύλιο χώρο τουδικαστηρίου και διέπραξε με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων.Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν σε πολίτες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο της αίθουσας, τους εξύβρισαν, τους απείλησαν και τους κτύπησαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
Χαρακτηριστική ήταν η αβελτηρία των επικεφαλής της ΕΛΑΣ οι οποίοι παρέλειψαν να δώσουν τις απαιτούμενες εντολές και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες που ευρίσκονταν εντός του περιφραγμένου χώρου του Εφετείου.
Επιπλέον, ενώ το πλήθος που διέπραττε τα ανωτέρω αδικήματα παρέμεινε για πολλή ώρα στο προαύλιο πριν αποχωρήσει και ήταν ευχερέστατη η σύλληψή τους, δεν προέβησαν σ' αυτή αλλά έριξαν χημικά στα Θύματα. Μετά από λίγη ώρα οι επικεφαλής αξιωματικοί, με απαράδεκτο, αψυχολόγητο και παράνομο τρόπο επέτρεψαν την είσοδο της ίδιας ομάδας ταραξιών εντός της αίθουσας του δικαστηρίου από την είσοδο της οδού Λουκάρεως.
Οι ταραξίες, κατά τη διακοπή της συνεδρίασης από την Πρόεδρο περί ώρα 12, άρχισαν να ασχημονούν φωνάζοντας συνθήματα όπως «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ».
Διέπραξαν ακόμα και περιύβριση νεκρών κατά των δολοφονηθέντων μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, με το σύνθημα "Φουντούλης Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους Θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη»!
Επιπλέον, ασχημονούσαν σε βάρος συνηγόρων υπεράσπισης και προπηλάκιζαν αυτούς.Επειδή η παραπάνω περιγραφόμενη απαράδεκτη, επιλήψιμη και παράνομη στάση των επικεφαλής για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών είχε ως συνέπεια την διατάραξη της συνεδρίασης, την διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας των παραγόντων της δίκης, την επίθεση σε πολίτες, τον τραυματισμό ορισμένων εξ αυτών, τη διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Επειδή οι εν λόγω παρέβησαν με πρόθεση τα καθήκοντά τους και παρέλειψαν να διώξουν τους δράστες εγκλημάτων.
Επειδή από καιρό είχαμε επισημάνει ότι οι πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν για τη μεταφορά της εν λόγω δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο Αθηνών, είχαν αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία αυτής της έκνομης κατάστασης και την αδυναμία τελέσεως μιας δίκαιης δίκης.Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την ποινική δίωξη των ανωτέρω και παντός άλλου υπευθύνου.

Πηγή: xryshaygh.com