"Κατάληψη μίσους" στο Βοτανικό ανακάλυψε το "Έθνος": Μήπως γιατί είναι για Έλληνες άστεγους;;;

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του... ευαίσθητου Παπαϊωάννου, του αφεντικού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα (εδώ γελάμε!) που καλεί τις Αρχές να επέμβουν για την κατάληψη χώρου στο Βοτανικό (εκεί που θα στήσουν τζαμί) και την μετατροπή του σε Στέγη Αστέγων Ελλήνων, ανέλαβε δράση το "Έθνος" που με άρθρο του ανακάλυψε... κατάληψη μίσους στο Βοτανικό! Διαβάστε τι γράφει η ανεπίσημη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η «Στέγη Αστέγων» στον αριθμό 114 της Ιεράς Οδού δεν μοιάζει καθόλου με χώρο φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα. Η συρόμενη πόρτα της εισόδου είναι κλειδωμένη και από πάνω έχουν τοποθετηθεί δύο σειρές συρματοπλέγματα.
Λίγα μέτρα πιο μέσα, έχει τοποθετηθεί, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, μία τέντα η οποία στην πραγματικότητα λειτουργεί ως σκοπιά. Σε αυτή την τέντα υπάρχει ένα γραφείο, ένα βιβλίο εισερχομένων και εξερχομένων, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και μια σημαία με το αστέρι της Βεργίνας.
Καθόλου συμπτωματικά αυτός είναι ο χώρος ο οποίος προορίζεται για τη δημιουργία του μουσουλμανικού τεμένους και οι άνθρωποι που τον έχουν καταλάβει εδώ και τέσσερις μήνες λένε ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ανέγερσή του.
Κάποιοι μάλιστα φορούν πλήρεις στολές παραλλαγής, δηλαδή μιλιτέρ παντελόνια, άρβυλα και μπερέδες. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί; Οσοι βρίσκονται χαμηλά στην ιεραρχία αυτοαποκαλούνται «έφεδροι οπλίτες», ενώ ο αρχηγός τους δηλώνει «έφεδρος αξιωματικός». Εχουν, με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα.
«Είμαι ο διοικητής του χώρου» λέει στο «Εθνος» ο Γιάννης Ιωαννίδης και στην εύλογη απορία αν είναι στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο ανήκε μέχρι πριν από λίγο καιρό η έκταση των 16 στρεμμάτων, απαντά: «Αυτός ο χώρος ήταν του Ναυτικού. Τώρα ανήκει σε μένα. Τον πήρα από τους λαθροκανίβαλους που θα το έκαναν τέμενος. Δεν μπορεί να παραχωρείται συνέχεια ελληνικό έδαφος».
Ο χώρος καταλήφθηκε στις 4 Ιουλίου και δεν είναι, υποτίθεται, κατάληψη, αλλά χώρος για τους αστέγους. Αυτό γράφει άλλωστε και η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο. «Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε έναν χώρο αποκλειστικά για άστεγους Ελληνες.
Μαζεμένα λάστιχα στον χώρο του Βοτανικού, τα οποία παραπέμπουν σε προετοιμασία για στήσιμο οδοφραγμάτων
Το 95% των άστεγων είναι Ελληνες. Τους φιλοξενούμε, τους δίνουμε φαγητό αλλά εμείς δεν μπορούμε να τους πάμε σε ξενοδοχείο επειδή τα έχουν δώσει όλα στους αλληλέγγυους για να βάζουν τους λαθρομετανάστες. Εχουμε ελλείψεις, αλλά ακόμα και έναν να φιλοξενήσω το θεωρώ επιτυχία. Εδώ είναι ιδανικό το μέρος και στα παλιά μου τα παπούτσια για το τέμενος» τονίζει ο «στρατοπεδάρχης».
Το αίτημα για μια μικρή επίσκεψη στους χώρους που φιλοξενούνται οι άστεγοι και για μια μικρή συνομιλία μαζί τους έπεσε στο κενό. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας» ήταν η απάντηση που έδωσαν όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη «σκοπιά».

Βολές για τα... καλοριφέρ
Ο Ιωαννίδης, ωστόσο, δεν δίστασε να τα βάλει άλλη μια φορά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Ακριβώς απέναντι είναι ο χώρος που φιλοξενούν τους λαθρομετανάστες. Εχουν καλοριφέρ και air condition, τους ταΐζουν πέντε φορές την ημέρα, έχουν τους γιατρούς τους, επιδόματα, δεν τους λείπει τίποτα. Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε καν ρεύμα και παίρνουμε από τον διπλανό». Στην παρατήρηση ότι τα συρματοπλέγματα δεν ταιριάζουν με χώρο φιλοξενίας αστέγων απαντά ότι «πρέπει να προστατευτούμε από τις επιθέσεις που μας κάνουν οι αναρχικοί, οι αλληλέγγυοι και οι κομμουνιστές».
Ο «διοικητής» της «κατάληψης» αναπαράγει όλα ανεξαιρέτως τα φοβικά κλισέ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και θεωρεί καθήκον του να πάρει το όπλο όταν έρθει η στιγμή. Τονίζει, δε, ότι τον χώρο που, όπως είπε, είναι «δικός του» θα τον υπερασπιστεί οπωσδήποτε αν έρθουν οι Αρχές να τον διώξουν. Και με όπλα; «Με κάθε μέσο» απαντά.

Στέλιος Βογιατζάκης
Φωτό Παναγιώτης Σαρρής


ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
«Απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια»

Την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων και αρχών προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατάληψη χώρου στον Βοτανικό που προορίζεται για να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος ζήτησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Επικρίνοντας τις σχετικές καταλήψεις, ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει ότι «η δράση των ομάδων αυτών θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», καθώς οι ενέργειες αυτές έχουν ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία -όπως είναι γνωστό- αποτελεί απόφαση της πολιτείας αλλά και διεθνή υποχρέωση της χώρας.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει αλλά και δημοσιεύματα, ο χώρος που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων βρίσκεται υπό κατάληψη που επιγράφεται «Στέγη Αστέγων» και προορίζεται -σύμφωνα με όσα διακηρύσσουν οι καταληψίες- μόνο για Ελληνες, καθώς την αποκαλούν χαρακτηριστικά «Hotspot για Ελληνες».

Και έλεγχος
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα, οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους (η προσφυγή έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο), ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στολές στρατιωτικές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στον χώρο.
Η κατάληψη έχει τεθεί υπόψη του δήμου και των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, όχι μόνο λόγω των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της αλλά και επειδή μετά την απόρριψη δύο κύκλων διαφορετικών αιτήσεων ακύρωσης από το ΣτΕ (σε επίπεδο Ολομέλειας και τμήματος) έχει πλέον ανάψει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για ανέγερση του τεμένους.

Αλ. Αυλωνίτης"