Χαμός στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκε η πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων

Οι αρχές του Ισραήλ, σύμφωνα με μαρτυρίες, απαγόρευσαν το πρωινό κάλεσμα των μουσουλμάνων για προσευχή, το οποίο γίνεται παραδοσιακά στις τρεις τα ξημερώματα, σε τρία κεντρικά τζαμιά της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Bassam Bahr, επικεφαλής μιας τοπικής κοινότητας δήλωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα τζαμιά Al-Rahman, Al-Taybeh και Al-Jamia και ενημέρωσαν τους μουεζίνηδες ότι η προσευχή του ξημερώματος που μεταδίδεται μέσα από μεγάφωνα, πλέον απαγορεύεται.

Παράλληλα απαγόρευσαν σε μουσουλμάνους πολίτες να πλησιάσουν στο τζαμί Salah al-Din για την πρωινή προσευχή.

Οι αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση για αυτή την ευθεία παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών, ωστόσο τα περιστατικά έρχονται μια ημέρα μετά τη διαδήλωση Ισραηλινών εποίκων από τον παράνομο εποικισμό Pisgat Zeev, μπροστά στο σπίτι του Ισραηλινού δημάρχου της Ιερουσαλήμ, Nir Barakat για την «ηχορύπανση» που προκαλεί το μουσουλμανικό κάλεσμα για την προσευχή.

Η απάντηση των μουσουλμανικής κοινότητας του Ισραήλ ήταν, ωστόσο, άμεση. Την ώρα του καλέσματος οι μουσουλμάνοι πλέον ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών τους και φωνάζουν συγχρονισμένα τη φράση «ο Θεός είναι Μεγάλος»