ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ σώθηκε ο ειδικός φρουρός στη Γαλλική Πρεσβεία!

Στην κυριολεξία σώθηκε από θαύμα ο ειδικός φρουρός και οι κινήσεις που έκανε λίγο πριν δεχθεί την επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία τα ξημερώματα της Πέμπτης του έσωσε την ζωή! Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιπρομοκρατικής, όλα δείχνουν από την διασπορά των θραυσμάτων ότι ήταν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Η χειροβομβίδα έγινε χίλια κομμάτια δηλαδή.

Ήταν ακόμη νύχτα. Ο αστυνομικός – φρουρός της γαλλικής πρεσβείας ήταν στη θέση του μέσα στο ειδικό θωρακισμένο κουβούκλιο στο πεζοδρόμιο έξω από τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Είδε σε απόσταση αναπνοής μια μηχανή να κόβει απότομα ταχύτητα...

Ως εκείνη την ώρα η κίνηση στον δρόμο ήταν η φυσιολογική. Σταδιακά είχε αρχίσει να αυξάνεται. Η κίνηση όμως του οδηγού της μηχανής να σχεδόν να την ακινητοποιήσει έκανε τον αστυνομικό να εντείνει την προσοχή του. Είδε τον συνοδηγό της μηχανής να ρίχνει κάτι στο πεζοδρόμιο. Μέσα από το κουβούκλιο και καθώς ήταν ακόμη νύχτα ο αστυνομικός δεν διέκρινε τι ήταν και έτσι ενστικτωδώς βγήκε για να ελέγξει. Ανοίγοντας όμως την πόρτα είδε να κυλάει μερικά μόλις μέτρα μακρυά του η χειροβομβίδα.

Και πάλι ενστικτωδώς επέστρεψε στο κουβούκλιο, έκλεισε την πόρτα και κουλουριάστηκε στο πάτωμα. Ήταν μια κίνηση που του έσωσε τη ζωή καθώς κάποια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας που σαρώνουν τα πάντα ακόμη και σε απόσταση 150 μέτρων διαπέρασαν το κουβούκλιο και τον τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι.