Επαγγελματίες οπλίτες αποκτά από σήμερα η Εθνική Φρουρά

Από σήμερα η Εθνική Φρουρά αποκτά τους πρώτους 3000 επαγγελματίες συμβασιούχους οπλίτες. Θα παρουσιαστούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Η παρουσίαση θα γίνει σταδιακά και σε ομάδες για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, η οποία αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα θα ενημερωθούν για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους και θα τους δοθεί πλήρης φάκελος για το πρόγραμμα εκπαίδευσης, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Οι οπλίτες δεν θα διανυκτερεύουν στα ΚΕΝ καθώς μετά την εκπαίδευση κάθε μέρα θα αποδεσμεύονται.

Μετά τη βασική εκπαίδευση στα Κέντρα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου οι επαγγελματίες οπλίτες θα μεταβούν στις μονάδες τους, όπου θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης, που σχετίζεται με τις ειδικότητές τους.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, την οποία έχουν υπογράψει, οι συμβασιούχοι οπλίτες, έχουν το δικαίωμα εντός έξι μηνών να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν ή αν θα αποχωρήσουν από τη θέση τους, χωρίς να πληρώσουν οποιοδήποτε πρόστιμο στην Κυπριακή Δημοκρατία.