Πώς μπορώ να βγάλω χρήματα από το σπίτι

Διαχείριση social media

Αν είστε «τζιμάνια» στην χρήση των νέων Μέσων, παίζετε στα δάχτυλα Facebook, Twitter και Instagram και γνωρίζετε ποιες δημοσιεύσεις (και πότε) συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο engagement με τους άλλους χρήστες, τότε ίσως θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στη διαχείριση, λόγου χάρη, κάποιων Facebook page. Φυσικά, δεν μπορούν μεγάλα brands να σας εμπιστευθούν κατευθείαν την social παρουσία τους – άλλωστε οι μεγαλύτερες εταιρίες διαθέτουν δικό τους τμήμα marketing – αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από κάτι μικρότερο, όπως συνοικιακά μαγαζιά ή επιχειρήσεις φίλων σας που χρειάζονται προώθηση. Μόλις διαπιστώσουν ότι τα social media είναι πολύτιμο εργαλείο που όντως φέρνει χρήματα, θα φροντίσουν να σας αμείψουν αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Αν έχετε την επάρκεια να διδάξετε μαθήματα σε παιδιά σχολικής ηλικίας, ξένες γλώσσες, κάποιο μουσικό όργανο, σωστούς τρόπους εκγύμνασης με personal training κ.ο.κ., θα μπορείτε, ακόμη και μέσω internet (π.χ. μέσω Skype) να προσθέσετε ένα ικανοποιητικό ποσό στον «κουμπαρά» σας.


Προώθηση καλλυντικών

Γυναικεία κατά βάση υπόθεση, η πώληση καλλυντικών με την μέθοδο εταιριών όπως η Avon που σας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε τα καλλυντικά της στον κύκλο σας με ποσοστά, ή η Oriflame, που ζητά ανεξάρτητους consultants οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους διαθέτοντας όσο χρόνο επιθυμούν.

Πώληση φωτογραφιών

Έχετε ταλέντο στη φωτογραφία και ένα ικανό, ενδιαφέρον στοκ λήψεων; Μπορείτε να διαθέσετε το υλικό σας μέσω υπηρεσιών – τραπεζών φωτογραφίας όπως το Shutterstock, το Adobe Stock, το Fotolia, το Alamy και το Big Stock, που σας δίνουν τη δυνατότητα (μετά από μία αξιολόγηση του υλικού σας για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα standards τους) να «πουλάτε» τις φωτογραφίες σας σε Μέσα, ιδιώτες, γραφίστες ανά τον κόσμο. Από το αντίτιμο που δίνουν, ένα ποσοστό πηγαίνει στην τράπεζα φωτογραφιών και ένα ποσοστό σε εσάς. Δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα των φωτογραφιών – μπορούν να είναι από ταξιδιωτικές και φωτογραφίσεις στούντιο μέχρι καθημερινές λήψεις ή φωτογραφία δρόμου.

Χειροτεχνήματα

Αν «πιάνουν τα χέρια σας», είτε πρόκειται για χειροποίητα κοσμήματα, είτε για σπιτικά γλυκά, για διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και για… κεντήματα, μπορείτε εύκολα να τα προωθήσετε μέσα από ένα blog, ένα e-shop ή ένα δίκτυο πωλήσεων όπως το eBay ή το etsy.

Αρθρογραφία

Τα online Μέσα αυξάνονται και πληθύνονται, και χρειάζονται ανθρώπους για να γεμίσουν με ύλη τις ιστοσελίδες τους. Αν έχετε ταλέντο στο γράψιμο και σας αρέσει ένας συγκεκριμένους τομέας, μπορείτε να στείλετε δείγμα γραφής σε sites που πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρονταν – μπορείτε για παράδειγμα να γράφετε για θέατρο ή κινηματογράφο, για συνταγές, για ταξίδια, για μουσική, να δημιουργήσετε μια δική σας στήλη απόψεων κ.ο.κ. Απλώς καλό θα είναι να αποφύγετε τις «κακοτοπιές», καθώς δεν πληρώνουν όλα τα sites – φροντίστε να συζητήσετε εκ των προτέρων τους όρους συνεργασίας σας και τις προοπτικής αμοιβής για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Online «αγγαρείες»

Συμπληρώνετε έντυπα, online ερωτηματολόγια, έρευνες και λοιπά διαδικτυακά projects που ζητούν τα κλικ σας και το πληκτρολόγιό σας, και αμείβεστε γι’ αυτό ή αποκτάτε πρόσβαση σε online εκπτώσεις και δωροεπιταγές. Τέτοιες «μικροδουλίτσες» μπορείτε να βρείτε σε δίκτυα σαν το Clixsense, το MySurvey και το Focus Online.