Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ευρώπη: Φόβοι για επιθέσεις

Προειδοποιήσεις προς τους Αμερικανούς υπηκόους για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη της ημέρες των γιορτών απηύθυνε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ταξιδιωτικής οδηγίας.

«Οι Αμερικανοί υπηκόοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές«, σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και είπε ότι παραμένει σε επιφυλακή για την πιθανότητα επιθέσεων οπουδήποτε στην Ευρώπη.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ«, είπε το υπουργείο στην οδηγία του, η οποία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.