Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα – Τι θα επιχειρήσουν οι γιατροί

Μέρα με τη μέρα η συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών γίνεται όλο και μεγαλύτερη για την πορεία της υγείας του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, που έχει ήδη κλείσει  μια εβδομάδα νοσηλείας  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής.

Ο 39χρονος δικηγόρος, είχε εισαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου με σήψη και από εκείνη τη μέρα έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν  δείχνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς ο πρώην βουλευτής έχει ανακτήσει την επαφή του με το περιβάλλον, ενώ πλέον η αναπνοή του δεν υποστηρίζεται μηχανικά.

Μάλιστα, δέχεται ολιγόλεπτες επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, σήμερα Δευτέρα (21/11), θα επιχειρήσουν να τον βγάλουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά  θα παραμείνει υπό στενή παρακολούθηση, καθώς ο οργανισμός του είναι εξαιρετικά εξασθενημένος και παραμένει πολύ ευάλωτος σε μικρόβια.

Η περιπέτεια του 39χρονου Θάνου Πλεύρη ξεκίνησε, όταν υπέστη σηψαιμία, μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι,  με αποτέλεσμα να μεταφερθεί κατεπειγόντως στο νοσοκομείο, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

«Σύμμαχοί» του στον αγώνα που δίνει είναι αφενός το νεαρό της ηλικίας του αλλά και η ισχυρή κράση του, τα οποία σε συνδυασμό με την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, τον βοηθούν στο να κάνει μέρα με τη μέρα βήματα για την αποκατάταση της υγείας του.