Αυτό τους έλειπε: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς τουρίστες η Ελλάδα

Την Ελλάδα επέλεξαν το Σεπτέμβριο οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αεροπορικής κίνησης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής (Destatis) της χώρας.

Πιο αναλυτικά, τον συγκεκριμένο μήνα η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης επιβατών μεταξύ των βασικών προορισμών εξωτερικού, η οποία μάλιστα είναι διπλάσια από την αντίστοιχη που παρουσίασε η επιβατική κίνηση από γερμανικά αεροδρόμια προς τη χώρα στο σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Συνολικά οι επιβάτες που αναχώρησαν από αεροδρόμια της Γερμανίας προς ελληνικούς προορισμούς κατέγραψαν αύξηση 8,8% στο εννεάμηνο και 16,2% το μήνα Σεπτέμβριο, περίπου δηλαδή 414.000 ταξιδιώτες από τη Γερμανία ενώ για το σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ο αριθμός τους έφθασε τους 2.417.000 επισκέπτες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στην κορυφή για τον Σεπτέμβριο βρέθηκε και η Ιταλία. Σύμφωνα με την Destatis, οι επιβάτες από Γερμανία που κατευθύνθηκαν προς Ιταλία αυξήθηκαν 6,2% στο εννεάμηνο αλλά κατέγραψαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση (11,6%) τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη, μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι η Τουρκία καθώς μέτρησε 20,5% λιγότερους επιβάτες τον Σεπτέμβριο και 15,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ενώ σταθερά στο «κόκκινο» παρέμειναν η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Τυνησία με βουτιά επιβατών 38,1%, 7,3% και 32,8% αντίστοιχα την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.