Ο Τζον Κατσιματίδης σκέφτεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία ΝΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μεγιστάνας επιχειρήσεων, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis) εξετάζει το ενδεχόμενο μίας ακόμη υποψηφιότητας για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης του χρόνου ή ακόμη και για τη θέση της γερουσιαστή, Κίρστεν Τζιλιμπράντ (Kirsten Gillibrand) το 2018, έγραψε η NY Post.

«Εχω (αντοχή) μέσα μου ακόμη (για) μία ‘κούρσα’» δήλωσε ο 68χρονος ομογενής στην «Post», ενώ αναδημοσίευσε την είδηση και στην ιστοσελίδα του στο Facebook.To άρθρο υπενθύμιζε πως ο κ. Κατσιματίδης διεκδίκησε τη δημαρχία το 2013, αλλά έχασε στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών από τον Τζόε Λότα, έχοντας ξοδέψει περισσότερα από 10 εκατ. δολ. από την προσωπική του περιουσία για την εκστρατεία του.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπιλ ντε Μπλάσιο, κέρδισε τον Λότα με 50% διαφορά στις εκλογές τελικά. Ερωτηθείς σχετικά με έναν ακόμη αγώνα για τη δημαρχία, ο κ. Κατσιματίδης είπε πως «πολλοί με πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση». Ο ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ Gristedes αλλά και εταιρειών ενέργειας, ανέφερε πως έχει χρόνο για να λάβει την απόφασή του.

«Εχω αναγνωρίσιμο όνομα. Είμαι φερέγγυος» επεσήμανε. Πηγές των Ρεπουμπλικανών είπαν πως ο κ. Κατσιματίδης υπερτονίζει την υποστήριξή του και θέλει Ρεπουμπλικανοί ακτιβιστές να τον «επιλέξουν» για την υποψηφιότητα.

Ο μεγιστάνας του real estate, Πολ Μάσεϊ και ο δήμαρχος του Χάρλεμ, Μάικλ Φόλκνερ, έχουν ήδη λάβει θέση στον αγώνα. Ο κ. Κατσιματίδης, είπε ακόμη ότι η απόφασή του δεν έχει επηρεαστεί από τον συνάδελφο επιχειρηματία, Ντόναλντ Τραμπ, και την εκπληκτική νίκη του επί της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία.

Αναγνώρισε πάντως, ότι θα έχει δύσκολο έργο να νικήσει τον δήμαρχο Ντε Μπλάσιο. «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έναν που ήδη κατέχει τη θέση. Μου αρέσει ο τύπος» δήλωσε.

ekirikas.com