Ανακοινώνουν άσκηση με ελληνικά πυρά στο Καστελόριζο και στέλνουν τον πρόξενο στον Μητροπολίτη Λαγκαδά! Τόσο θράσος έχουν οι τούρκοι

Εθιμοτυπική επίσκεψη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο Γενικός Πρόξενος της Τούρκικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman OKAN, το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2016.

Ο κ. Πρόξενος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, και κατά την διάρκεια της συναντήσεως τους, συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητος και ανταλλάχθηκαν απόψεις καθώς επίσης και αναϕέρθηκαν στην Συμβολή της Εκκλησίας στο μεγάλο κεϕάλαιο της Ειρήνης.

Ο κ. Πρόξενος επεσήμανε την θετική παρουσία προς τούτο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός την Σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχαριστώντας τον κ. Πρόξενο, για τα καλά του λόγια και τις αγαθές του σκέψεις για την Ορθόδοξο Εκκλησία, εζήτησε την συμβολή και την συμπαράσταση του στο να υπάρχει πνεύμα θετικής συνεργασίας για την συνεχή ευημερία των δύο λαών και των προνομίων της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Τον ενημέρωσε επίσης για τους πρόσϕυγες που διαμένουν στην επαρχία μας, τονίζοντας μεταξύ των άλλων την αναγκαιότητα της ανταποκρίσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Διεθνών Οργανισμών, στις υποχρεώσεις που έχουν προς τις δύο χώρες για την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέϕερε ως δώρο στο κ. Πρόξενο ένα δίτομο έργο, στην Αγγλική γλώσσα με τις Αγιογραϕίες της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας Αγίου Όρους, καθώς και μία Εικόνα της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Παρασκευής, ενώ εδέχθη από την πλευρά του κ. Orhan Yalman OKAN, βιβλίο-λεύκωμα που αναϕέρεται στην περιοχή Sanliurfa και στους πρωτοχριστιανικούς οικισμούς που υπήρχαν εκεί.