Κράτα με να σε κρατώ ν’ ανεβούμε στο… βουνό με τα Patriot!

«Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα», λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αν και δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα μας, αυτό βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή στα προγράμματα κατασκευής των κορυφαίων οπλικών συστημάτων, του δυτικού τουλάχιστον κόσμου.

Όταν ακούμε ότι ένας κολοσσός του τομέα της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας παράγει και εμπορεύεται ένα συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, εν προκειμένω το σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής προστασίας Patriot), για την παραγωγή του έχει δημιουργηθεί μια τεράστια εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία αποτελείται από μεγάλες, μεσαίες και μικρές εταιρίες.

Επειδή ο παρόν ιστοχώρος έχει γράψει κατ’ επανάληψη για την ανάγκη σύνδεσης των ελληνικών εταιριών με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα με αποτέλεσμα να διασφαλίσουν το μέλλον τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με υγιή – μη κρατικοδίαιτο – τρόπο, μας κίνησε το ενδιαφέρον ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία TEMMA.

Στα προγράμματα αυτού του μεγέθους, ο κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας, εν προκειμένω η αμερικανική Raytheon, επιλέγει τον συνεργάτη της στην Ελλάδα και του αναθέτει να κάνει τη «βρόμικη δουλειά» της εξεύρεσης, του ελέγχου και της πιστοποίησης όσων εταιριών έχουν τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία να ενταχθούν σε αυτή την εφοδιαστική αλυσίδα και να επωφεληθούν.
Τούτων λεχθέντων, ας ρίξουμε μια ματιά σε όσα λάβαμε πριν από λίγο, διότι είναι αποκαλυπτικά και αποδεικτικά όσων μόλις σημειώσαμε.

Η εταιρεία ΤΕΜΜΑ Α.Ε. συνεχίζοντας την μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της με την IDE (INTRACOM Defense Electronics), έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια από την IDE υποκατασκευαστικό έργο που ξεπερνάει τα 1,2 εκατ. ευρώ για κατασκευή βασικών εξαρτημάτων, ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, των αμυντικών συστημάτων PATRIOT.

Η συνεργασία αυτή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ήταν επιλογή των διοικήσεων των δύο εταιρειών, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Με την συνεργασία αυτή η ΤΕΜΜΑ Α.Ε. πιστοποιεί τις υψηλές τεχνολογικές της δυνατότητες και ταυτόχρονα καταξιώνει την παρουσία της στην διεθνή αγορά αμυντικών συστημάτων.

Παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των εξαγωγών και την αύξηση του εθνικού προϊόντος, μέσω της διατήρησης των θέσεων εργασίας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο για την χώρα μας.

Η ΤΕΜΜΑ ιδρύθηκε το 1961 με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο τις μηχανολογικές κατασκευές υψηλής ακριβείας. Ο πρωτοποριακός μηχανολογικός εξοπλισμός της, η υψηλή τεχνογνωσία καθώς και η απόλυτη εξειδίκευση του προσωπικού της, συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να αναπτυχτεί και να κατέχει αυτή την στιγμή ηγετικό ρόλο στον χώρο τόσο της συμβατικής όσο και της αμυντικής βιομηχανίας.

Σήμερα την εμπιστεύονται όλες οι μεγάλες εταιρείες της Ελληνικής βιομηχανίας καθώς και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει διεθνή project με μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία λειτουργεί με πιστοποιημένο το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της κατά EN ISO 9001:2008 από την TUV και ήδη βρίσκεται στην διαδικασία αναβάθμισης του, κατά EN ISO 9001:2015.

http://www.defence-point.gr/news/?p=164976