Η Τουρκία στέλνει και κατασκοπευτικό δορυφόρο και εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε 2 γαιδάρων άχυρο!

Τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας, σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τον Göktürk-1, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου.

Ο Göktürk-1 θα λαμβάνει φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Γης και στη συνέχεια θα τις στέλνει στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δορυφόρος θα ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Όπως πάντως αναφέρει ο Τουρκικός Τύπος, στόχος του είναι «η στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθήσει σε ζωντανή σύνδεση την εκτόξευση από την Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα και 68 λεπτά μετά ο δορυφόρος θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα.


http://www.iefimerida.gr/news/305321/i-toyrkia-ektoxeyei-kataskopeytiko-doryforo-ti-tha-eleghei-ti-eikones-tha-stelnei#ixzz4RxRfSbfA