Περιπολίες Ελλήνων αστυνομικών σε πασίγνωστο βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο

Για έκτη συνεχή χρονιά ένστολοι Έλληνες αστυνομικοί θα κάνουν κοινές περιπολίες με Βούλγαρους συναδέλφους τους στο πασίγνωστο βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο.

Το μέτρο κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο τόσο από την διοίκηση του κέντρου τόσο και από την βουλγαρική αστυνομία μιας και η άμεση και πιο γρήγορη επικοινωνία στην μητρική(ελληνική) γλώσσα του τουρίστα κάνει την λύση των όποιων προβλημάτων πιο εύκολη.

Σύμφωνα με την εμπειρία των προηγουμένων οι Έλληνες αστυνομικοί βοηθούν ιδιαίτερα στις περιπτώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων συμπατριωτών μας αλλά επειδή παρεμβαίνουν και γενικότερα σε περιστατικά θα πρέπει όσοι πηγαίνουν για υπηρεσία στην Βουλγαρία να μιλάνε υποχρεωτικά σε ικανοποιητικό επίπεδο την βουλγαρική γλώσσα.

Έλληνας αστυνομικός που βρίσκεται για περιπολία στο Μπάνσκο σχολίασε ότι παρατήρησε τους Έλληνες τουρίστες να νοιώθουν πιο χαρούμενοι και σίγουροι αντικρίζοντας συμπατριώτες τους αστυνομικούς.

Το μέτρο εφαρμόζεται με αστυνομικούς από την Ελλάδα και την Ρουμανία, τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο Μπάνσκο ενώ η επιτυχία του κάνει την βουλγαρική πλευρά να σκέπτεται την εξάπλωση της συνεργασίας και με αστυνομικούς από την Ουγγαρία και την Κροατία