Η Πυροσβεστική τίμησε εθελοντές και οργανώσεις για την προσφορά τους

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 , "Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη", η Διοίκηση... Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας πραγματοποίησε συνάντηση των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιηθηκαν, υπό τον συντονισμό της, κατά την αντιπυρική περίοδο 2016 στην περιοχή της Πάτρας.

Έγινε σύντομη αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου 2016 από το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους Εθελοντές Πυροσβέστες Πυρ/κού Σώματος όσο και του εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας για την αμέριστη βοήθειά τους, τη συνεργασία και την προσφορά τους στην προστασία του φυσικού πλούτου και των περιουσιων των Ελλήνων πολιτών, τονίστηκε η σημασία του εθελοντισμού και ανανεώθηκε η συνεργασία για την επόμενη περίοδο.

Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στις εθελοντικές ομάδες για την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή τους σε δράσεις δασοεπιτήρησης - κατάσβεσης που πραγματοποιήθηκαν επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.


Από τις εθελοντικές οργανώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι :του Ε. Ε. Σ. Σώμα Σαμαρειτών -Διασωστών -Ναυαγοσωστών Πάτρας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της εθελοντικής ομάδας «ο Άγιος Βασίλειος», του Φιλοδασικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Σαραβαλίου Πατρών "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ", της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας «Ωλενός», του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης Ε.Ο.Π.Υ.Δ. και του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Νικόλαος Γυφτάκης , ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Πατρέων κος Διονύσιος Πλέσσας και ο Διοικητής 1ου Π.Σταθμού Πατρών Αντχος Πετρούτσος Ιωάννης.
Πηγή
Tromaktiko