Τούρκοι σκότωσαν έναν Αμερικανό και έναν Γερμανό που πολεμούσαν με τους Κούρδους

Δύο δυτικοί εθελοντές που πολεμούσαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκοτώθηκαν από τουρκική αεροπορική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία στις 24 Νοεμβρίου.

Ο Μάικλ Ίσραελ (Michael Israel) από την Καλιφόρνια και ο Άντον Λέσεκ (Anton Leschek) από το Μπίλεφελντ της Γερμανίας χτυπήθηκαν από νυχτερινή τουρκική αεροπορική επιδρομή ενώ καταλάμβαναν μαζί με άλλους άνδρες των SDF ένα χωριό.

Οι ξένοι εθελοντές που μάχονται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι δεκάδες και πολεμάνε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Κούρδους, Άραβες, Τουρκμένους και Ασσύριους μαχητές των SDF.

Ξένοι εθελοντές σκοτώθηκαν πολεμώντας και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Μανμπίτζ το καλοκαίρι του 2016. Με τον θάνατό του ο Ίσραελ γίνεται ο τέταρτος εθελοντής Αμερικανός πολίτης που σκοτώνεται πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων.

Ο Μάικλ Ίσραελ υιοθέτησε το πολεμικό ψευδώνυμο Ρομπίν Αγκιρί όταν κατατάχθηκε στους SDF τον Ιούλιο, δηλώνοντας ότι «βρίσκομαι εδώ για να προστατέψω τη λαϊκή επανάσταση στη Ροζάβα και να πολεμήσω τους εχθρούς της».

Ο Άστον Λέσεκ είχε πάρει το ψευδώνυμο Ζάνα Τσιβάν. Είχε δηλώσει «ότι εδώ οι άνθρωποι δεν υποστηρίζουν ότι την τυραννία ούτε την τρομοκρατία. Θα υποστηρίξω αυτή τη δημοκρατική επανάσταση μέχρι το τέλος».