Άγνωστοι σκότωσαν τον ιεροεξεταστή (Καδή) του ISIS στη Ράκα

Άγνωστοι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο (Ιερά Εξέταση) της Σαρία στην «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών πόλη Ράκα της Συρίας.

Οι ένοπλοι κατάφεραν να σκοτώσουν αρκετούς τζιχαντιστές συμπεριλαμβανομένου και του Αμπού Αμίνα Αλ Χαλάμπι, ιεροεξεταστή (Καδή) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Τουλάχιστον επτά μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου και του Αλ Χαλέμπι, που είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής του δικαστηρίου της Σαρία στη Ράκα», είπε μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News.

Ακολούθησε καταδίωξη των ενόπλων που επιτέθηκαν στο δικαστήριο ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα νότια προάστια της πόλης.

«Τρεις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν με τους τζιχαντιστές ενώ δύο συνελήφθησαν», πρόσθεσε ο ίδιος μιντιακός ακτιβιστής.

Ο Αλ Χαλαμπί ως Καδής (θρησκευτικός δικαστής) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν γνωστός βασανιστής και αποκεφαλιστής και είχε στείλει εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο επειδή παραβίασαν κάποιον θρησκευτικό κανόνα της Σαρία.

tribune.gr