Ρωσικά αεροπλάνα υποστήριξαν τον τουρκικό στρατό ενώ τον κυνηγούσε το ISIS!!!

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη στον τουρκικό στρατό που πολιορκεί την κατεχόμενη από το ISIS πόλη.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ένα σμήνος αποτελούμενο από ρωσικά SU-24 και SU-34 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζοντας τις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις και κατέστρεψαν αρκετούς στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Παρά την αεροπορική υποστήριξη από τους Ρώσους, ο τουρκικός στρατός δεν κατάφερε να κρατήσει τις θέσεις του στο νοσοκομείο Αλ Φαρούκ και στον λόφο Αλ Ακίλ και τράπηκε σε φυγή κυνηγημένος από το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν θέτει ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα στις «υπηρεσίες» του Ερντογάν.

Πολλοί δικαιολογούν αυτή τη συμπεριφορά του Πούτιν λέγοντας ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Λησμονούν αυτοί ότι οι πραγματικά μεγάλες δυνάμεις πέρα από συμφέροντα έχουν και τιμή. Η τιμή τους είναι που εμπνέει σεβασμό στους συμμάχους και τρόμο στους αντιπάλους.

Η τιμή του Πούτιν ποια ακριβώς είναι; Να συντρέχει τον Ερντογάν ως φίλο και σύμμαχο μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί;

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr/world/news/article/314588/rosika-aeroplana-ipostirixan-ton-tourkiko-strato-eno-ton-kinigouse-isis.html