Ο Έλληνας Πυγμάχος που θαυμάζει μέχρι και ο... Rocky!

Οι δύο αθλητές έχουν ξεκινήσει επιφυλακτικά τον αγώνα. Όταν κάποιος από τους δύο τολμά να χτυπήσει με δύναμη, αμέσως ο άλλος απαντά. Το ματς είναι κοντά στα σημεία. «Σου δίνει αυτά τα ψόφια, δώστου ένα κροσέ εκεί πέρα», φωνάζει από την μπλε γωνία ο Γρηγόρης Μάλλιος στον Στέλιο Παπαδόπουλο. Ένα δευτερόλεπτο μετά, στην προσπάθεια που κάνει ο Erkan Varol να χτυπήσει με «πεντάρι» τον Έλληνα αθλητή, ο Στέλιος κάνει μια αποφυγή τόσο-όσο και μπαμ! Ένα από τα πιο γεμάτα, καλά, αριστερά κροσέ που έχω δει ποτέ, θεέ μου. Ο Τούρκος πρωταθλητής ζαλίζεται -τα έχει δει όλα που λέμε- αλλά δεν ξαπλώνει, κάτι που δείχνει το μεγαλείο του ως αθλητή. Παρόλα αυτά, το ματς έχει κριθεί.

And the winner is...blue corner, the Golden Boy, Stylianos Papadopoulos - για να το πούμε αμερικάνικα, όπως άλλωστε έχει μάθει να ακούει και να μιλάει τώρα τελευταία.

Ο Στέλιος είναι από τους Έλληνες αθλητές μαχητικών σπορ που συμπαθώ, μιας και ανήκει στην «συνομοταξία» αυτών που παίζουν ξύλο αλλά φαίνονται -πρώτον- καλά παιδιά και -δεύτερον- λειτουργούν πιο πολύ με το μυαλό, παρά με τα σωματικά τους προσόντα, όπως είναι για παράδειγμα και ένας άλλος αγαπημένος μου kickboxer, ο Αλέξανδρος The Professor Χατζηχρόνογλου.

Διαβάστε: Ανοίξαμε τα Ψυγεία των Πρωταθλητών
Ο Stylianos Papadopoulos, όπως είναι το όνομα με το οποίο κάνει καριέρα πια στη Μέκκα της πυγμαχίας, ξεκίνησε το μποξ όταν ήταν τεσσάρων ετών, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, απ' όπου κατάγεται. Βέβαια, η μαχητική κοινότητα τον γνώρισε μέσα από το kickboxing και οι θεαματικές του εμφανίσεις στο kick ήταν αυτές που τον έφεραν πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα, στη Mallios Team, με προπονητή του τον Γρηγόρη Μάλλιο, γιο του δάσκαλου των δασκάλων, Γιώργου Μάλλιου. «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος με γνώρισε μέσα από το kickboxing, αλλά πριν από αυτό έπαιζα ερασιτεχνική πυγμαχία και είχα πάρει οποιοδήποτε πρωτάθλημα υπήρχε στην Ελλάδα από Παίδων έως και Α' κατηγορία Ανδρών», λέει ο Στέλιος. Το 2009 κέρδισε στην κατηγορία Παίδων τα πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας και kickboxing. Το 2010 κατέκτησε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα στην πυγμαχία, στις κατηγορίες Νέων και Β' Ανδρών, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς κέρδισε και ένα τρίτο στην Α' κατηγορία Ανδρών. Από το 2009 μέχρι το 2012 ήταν μέλος στην Εθνική ομάδα Παίδων, Νέων και Ανδρών, και μέλος στην προολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες του Λονδίνου. Τέλος, το 2012 κέρδισε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

«Την αλλαγή προς το kickboxing την έκανα όταν απογοητεύτηκα από το κράτος που δεν μπορούσε να διαθέσει χρήματα στην ομοσπονδία της πυγμαχίας ώστε να δοκιμάσουμε στα Προολυμπιακά τουρνουά και να πάρουμε μία θέση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, που είναι άλλωστε και το όνειρο κάθε αθλητή - ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Έτσι αφοσιώθηκα στο επαγγελματικο kickboxing και η αλλαγή ξανά προς την επαγγελματική πυγμαχία έγινε, αυτήν τη φορά, επειδή ο προπονητής μου Γρηγόρης Μάλλιος επέμενε στο ότι ήμουν γεννημένος για το μποξ και όχι για οτιδήποτε άλλο. Ευτυχώς εμπιστευτικά το ένστικτο του», συμπληρώνει ο 23χρονος "Rocky", τον οποίο και έχει γνωρίσει. Μάλιστα, ο Sylvester Stalone δηλώνει θαυμαστής του Καβαλιώτη πυγμάχου. «Μου είπε ότι είχε ακούσει πολλά για εμένα από τον προπονητή μου και είχε έρθει για να δει με τα μάτια του αν όλα αυτά που άκουγε ήταν αλήθεια. Επίσης, μου είπε να κυνηγήσω το όνειρό μου με όλες μου τις δυνάμεις, ακόμα και αν ο δρόμος παρουσιάσει εμπόδια. "Έχεις αποκτήσει έναν σύμμαχο στην πορεία σου για αυτό που έχεις βάλει στόχο, δηλαδή την κορυφή". Όταν σου τα λέει αυτά ο Rocky, τότε είτε τα πράγματα πηγαίνουν εκπληκτικά είτε πρέπει κάποιος να σε τσιμπήσει για να ξυπνήσεις».

vice.com