Γίνε κυριολεκτικά "φέτες" μέσα σε μόλις 12 εβδομάδες - Δες πως...

Κάνεις τζόκινγκ χιλιόμετρα κάθε μέρα. Λιώνεις στο διάδρομο στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Κάνεις ποδήλατο, στεπ, αερόμπικ, power yoga και τόσα ακόμη Προσέχεις τη διατροφή σου, είσαι σε «ΔΙΑΙΤΑ» μονίμως, στερείσαι συνέχεια. Και η ριμάδα η κοιλίτσα ή τα ψωμάκια ή τα πιασίματα δε λένε να σε εγκαταλείψουν. Την έχεις «ψωνίσει» και σταματάς τα πάντα. Και μετά την άνοιξη πάλι από την αρχή!

Θέλεις να σου πω το μυστικό; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Οι πιο γραμμωμένοι αθλητές (άνθρωποι) είναι αυτοί που δεν κάνουν ποτέ ειδικές δίαιτες και ούτε αυτοί που ιδρώνουν για ώρες συνέχεια. Είναι αυτοί οι οποίοι γυμνάζονται ΕΞΥΠΝΑ με το H.I.T (high intensive training). Αυτή η λεγόμενη υψηλής εντάσεως προπόνηση, κερδίζει ξανά έδαφος με τη μορφή TABATA training. Ρίξε μια ματιά στα σώματα των παλαιστών ή των αρσιβαρίστων, ή των σπρίντερ (κυρίως 100 μέτρων). Δες τα σώματα που έχουνε οι αθλητές ενόργανης γυμναστικής. Καταπληκτικά έτσι; Γραμμωμένοι ως το «κόκαλο»! Πάμε τώρα στην απέναντι πλευρά. Ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, μαραθωνοδρόμοι, ποδηλάτες. Τα σώματα τους είναι φλατ (χωρίς ιδιαίτερα τονισμένο μυϊκό σύστημα) και, συνήθως, με μεγάλα ποσοστά λίπους (πάνω από 10%-15%). Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια εδώ;


Η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής μέθοδος για χάσιμο λίπους (λάθος κατ’ εμέ), μέχρι και σήμερα, είναι αυτή που υποστηρίζει την άσκηση χαμηλής έως μέτριας έντασης αεροβικής άσκησης (στο 60%-70% της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου) τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα. Και για 45 min-1 h, τουλάχιστον, συνεχόμενη εκτέλεση.

Σίγουρα, δουλεύει στην πράξη και δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα στο χάσιμο λίπους. Αλλά παρουσιάζει 2 βασικά μειονεκτήματα:

1) Λίγοι έχουν σήμερα το χρόνο και τη διάθεση για τόσο χρονοβόρα προσπάθεια

2) Η μορφή της άσκησης αυτής προκαλεί αισθήματα έντονης πείνας, εξάντλησης και βαριεστημάρας.

Πάμε τώρα στη λύση που σας προσφέρω!

Γυμναστείτε έξυπνα, γρήγορα και πιο αποτελεσματικά με μόνο 12 λεπτά άσκηση την ημέρα. Χάστε έως 300-500 θερμίδες και ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας για 48 ώρες συνεχόμενα. Χάστε έως 3% του συνολικού ποσοστού λίπους σας σε 1 μόνο μήνα και χωρίς ιδιαίτερη δίαιτα. Αυτό σημαίνει 18% σωματικού λίπους σε 6 μήνες!

Τέλεια ΓΡΑΜΜΩΣΗ express.

Η μέθοδος είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό αθλητικό ζευγάρι παπούτσια και καλή διάθεση.

Μετρήστε 100 m απόσταση οι άντρες και 50-60 m οι γυναίκες.

Αφού περπατήσετε έντονα για 5-10 λεπτά (προθέρμανση) και κάνετε διατάσεις για ακόμη 5 λεπτά, είστε έτοιμοι για τα σπριντ.

Τρέξτε με ρυθμό έντονο 80%-90% της μέγιστης δυνατής ταχύτητάς σας την παραπάνω απόσταση. Κατόπιν, περπατήστε όσο πιο χαλαρά μπορείτε ως την αρχική αφετηρία της διαδρομής. Αυτό είναι ένα 1 σετ. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος των 12 λεπτών.

Κάθε εβδομάδα μπορείτε να ανεβάσετε κατά 1 σετ την προσπάθεια σας. Όταν φτάσετε να εκτελείτε αυτή την άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα και για 20 λεπτά τουλάχιστον συνεχόμενα, τότε θα έρθει η ώρα που θα ζητωκραυγάσετε στον καθρέφτη μπροστά «είμαι φέτες».

Σε 10 μέρες θα νιώσετε τη διαφορά. Σε 1 μήνα θα δείτε τη διαφορά. Σε 3 μήνες θα τη δούνε όλοι (φίλοι, συγγενείς). Σε 6 μήνες θα σας ρωτάνε όλοι πώς τα καταφέρατε.

Αν είσαι αθλητής ή προχωρημένος αθλούμενος κάνε το ίδιο σε κάποια ανηφορική πλαγιά ή σε μια απλή ανηφόρα. Όσο πιο μεγάλη η κλίση, τόσο και δυσκολότερη η προσπάθεια. Εδώ τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο γρήγορα. Στο ½ του χρόνου, συνήθως.

Οι κοιλιακοί φέτες δεν γίνονται με γυμναστική -4 μυστικά για six pack [λίστα]

Θέλετε τους κοιλιακούς του Λεωνίδα, από τους «300»; Ε τότε μην χτυπιέστε στα γυμναστήρια γιατί το μυστικό είναι αλλού. Όπως επισημαίνουν νέες μελέτες πάνω στο θέμα αυτό, το σιξ-πακ δεν αποκτιέται με τη σκληρή προπόνηση, αλλά με την αυστηρή διατροφή. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο κι αντίθετο με πολλούς οδηγούς για την απόκτηση των τέλειων κοιλιακών, αλλά πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί δεν γίνονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου.

Οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται κάθετα στο μπροστινό μέρος των πλευρών. Όπως όλοι οι μύες έτσι κι αυτοί μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν ανάγλυφοι, αλλά για να φαίνεται το πολυπόθητο σχήμα τους θα πρέπει να εξαφανιστεί το στρώμα λίπους γύρω από την κοιλιά. Κι εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό.

Η κατανάλωση υδατανθράκων πριν από την προπόνηση είναι λάθος

Πρώτο από όλα για την εμφάνιση των κοιλιακών είναι το πώς η γενετική αλληλεπιδρά με την διατροφή. Η γονιδιωματική των θρεπτικών ουσιών, μας διδάσκει ότι ο καθένας επεξεργάζεται και αφομοιώνει τα θρεπτικά συστατικά με διαφορετικό τρόπο. Έρευνες έχουν αποδείξει, όπως αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό GQ, ότι αν μία ομάδα ανθρώπων ακολουθεί την ίδια διατροφή, με τις ίδιες θερμίδες και τα ίδια θρεπτικά συστατικά δεν θα εντοπιστούν ούτε δύο άνθρωποι που να την αφομοιώνουν το ίδιο.

'Αλλη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αποκαλύπτει ότι μία καλή ιδέα για την καύση του κοιλιακού λίπους είναι, πριν την προπόνηση, ο ασκούμενος να μην καταναλώνει υδατάνθρακες και ισοτονικά ροφήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξοβελιστούν οι υδατάνθρακες από τη διατροφή, αλλά να γίνεται σωστή και αποτελεσματική χρήση τους.

Ενώ οι υδατάνθρακες αποτελούν μια μεγάλη πηγή ενέργειας, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση στην ορμόνη ινσουλίνη και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της συσσώρευσης λίπους. Έτσι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το GQ, ότι η μικρή αύξηση της ινσουλίνης πριν την προπόνηση καταστέλλει την λιπόλυση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ως εκ τούτου, πολύ απλά, οι υδατάνθρακες πριν την προπόνηση μπορεί να σας δώσουν την ενέργεια για να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσουν την ικανότητά σας να κάψετε λίπος. Αποφασίσετε, λοιπόν, τι θέλετε περισσότερο: να βγάλετε ξεκούραστα την προπόνησή σας ή να κάψετε γρήγορα το λίπος και να αποκαλυφθούν οι κοιλιακοί σας;

Πίνετε πράσινο τσάι

Σχετικά με το θέμα της διατροφής, πριν την προπόνηση ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή. Σύμφωνα με μελέτη 12 εβδομάδων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, διαπιστώθηκε ότι υπέρβαρα άτομα που έπιναν πράσινο τσάι πριν από την άσκηση, έκαιγαν περισσότερο λίπος.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στη φυσική χημική ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη (EGCG για συντομία), και η οποία συνδέεται με έναν μακρύ κατάλογο ευεργετημάτων για την υγεία. Σειρά μελετών και αναλύσεων που δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Obesity κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η επιγαλλοκατεχίνη επιδρά θετικά αν και σε μικρό βαθμό στην απώλεια και στη διατήρηση του σωματικού βάρους», λόγω της δυνατότητας που δίνει στο σώμα να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως πηγή καυσίμων.

Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα με δύο φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν την EGCG.

Φάτε «καθαρά»

Δεν είναι μυστικό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού εκτός από τα όποια θρεπτικά συστατικά, προσθέτουν στο σώμα και ουσίες που όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά συχνά είναι και βλαβερές. Ενώ, επίσης, άλλες φορές κατά την επεξεργασία τους, αφαιρούνται συστατικά πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό π.χ. το χρώμιο.

Το χρώμιο είναι ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε τρόφιμα όπως στα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα κρέατα και τα λαχανικά. Είναι απαραίτητο για την φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη του ανθρώπου και σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έχει συνδεθεί με τις επιθυμίες και το αίσθημα κορεσμού.

Το πρόβλημα είναι ότι στα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα αφαιρείται το χρώμιο. Για τον λόγο αυτό, και σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν βοηθάνε στην ανάδειξη των κοιλιακών.

Καταναλώστε πρωτεΐνη

Γεμίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας με αβγά, ψάρια και κοτόπουλο. Οι διατροφολόγοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Αθλητικής Διατροφής συνιστούν στους αθλητές ταχύτητας και αντοχής να καταναλώνουν 1,7 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των μυών μετά την προπόνηση, ενώ επίσης βοηθάει στην εμφάνιση του σιξ-πακ.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, στο γεγονός ότι «οι πρωτεϊνικές δίαιτες αυξάνουν τις ώρες αίσθησης του κορεσμού, την θερμογένεση, την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, την ισορροπία των πρωτεϊνών και την οξείδωση του λίπους». Με απλά λόγια, η πρωτεΐνη σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα και αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο μπορείτε να κάψετε το λίπος, απλώς με την πέψη της ίδιας της πρωτεΐνης. Μια διαδικασία γνωστή ως «θερμική επίδραση της σίτισης». Tromaktiko