Δεν "μασάει" η 16η Μεραρχία Πεζικού

Δεν είναι τυχαίο που διοικεί μια από τις πιο μάχιμες μεραρχίες στην χώρα. Πρόκειται για τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο Χαράλαμπο Λαλούση. Άριστος Αξιωματικός με πολύ καλό όνομα, που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από τους προϊσταμένους του αλλά κυρίως από τους υφισταμένους του στο Βόρειο Έβρο.

Με αφορμή την πρόσφατη χιονόπτωση ο Στρατηγός Λαλούσης, έδωσε εντολή και βγήκαν όλες οι μονάδες έξω στο χιόνι, όπου εφάρμοσαν με απόλυτη επιτυχία ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Όλα αυτά παράλληλα με την σημαντική συμβολή της μεραρχίας στον αποχιονισμό της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε  ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, το οποίο και αποδέσμευσε εντυπωσιακές φωτό που ακολουθούν,  παρά τη συμβολή στον αποχιονισμό, το προσωπικό των Σχηματισμών και Μονάδων Μάχης, Υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο πλαίσιο της επιχειρησιακή εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τρέχουσα εβδομάδα, εφάρμοσε ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον Βόρειο Έβρο.


kranos