700 τζιχαντιστές από τη Γαλλία μάχονται στη Συρία – 200 επέστρεψαν στην ΕΕ

Σε περίπου 700 υπολογίζονται οι Γάλλοι μουσουλμάνοι πολίτες που μάχονται ως τζιχαντιστές με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο επικεφαλής της UCLAT (Μονάδας Συντονισμού για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας) Λουί Γκαρνιέ.

Οι Γάλλοι πολίτες τζιχαντιστές αποτελούν τη μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα από όλους τους υπηκόους ευρωπαϊκών κρατών που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε αναλογία πληθυσμού τούς περισσότερους τζιχαντιστές έχει «εξάγει» το Βέλγιο αλλά σε απόλυτα νούμερα τα πρωτεία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα έχει η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 Γάλλοι τζιχαντιστές που πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψαν στη Γαλλία και κυκλοφορούν σε αυτή. 232 Γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες και περίπου 700 παραμένουν στη Μέση Ανατολή και μάχονται.

Ο συνολικός αριθμός ξένων εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και έσπευσαν στη Μέση Ανατολή για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος υπολογίζεται σε 30.000 κυρίως άνδρες και πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί πέρασαν στη Συρία ή στο Ιράκ μέσω Τουρκίας.

Αυτή τη στιγμή περίπου 12.000 ξένοι εθελοντές συνεχίζουν να μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος από τους οποίους οι 3.000 έχουν διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.