Το Μαρόκο απαγορεύει την μπούργκα! Και στην Ευρώπη θα την κάνουμε σημαία

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση της ισλαμικής μπούργκας για τις γυναίκες σε μια προσπάθεια να…καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.

Όπως αναφέρουν, οι Αρχές του Μαρόκο απαγόρευσαν σε όλα τα εργοστάσια καθώς και στις επιχειρήσεις του βασιλείου να φτιάχνουν ή να πωλούν την μπούργκα - ο όποια καλύπτει πλήρως το σώμα της γυναίκας και αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια- καθότι πολλές φορές η μπούργκα έχει χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθούν εγκλήματα όπως οι κλοπές ή η μεταφορά όπλων.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των Σαλαφιστών (ακραίοι ισλαμιστές) οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για την καταπάτηση «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στο Μαρόκο οι περισσότερες γυναίκες φορούν μαντίλα, ενώ η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον αναφορικά με την πολιτική που ακολουθείται από την χώρα για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ισλάμ.