Ο Τούρκος επικεφαλής των βατραχανθρώπων στα Ίμια μιλά …

Η τουρκική εφημερίδα  MİLLİYET, είχε δημοσιεύσει  δηλώσεις του Συνταγματάρχη ε.α Ali Tursken, o οποίος όπως δήλωνε  ήταν επικεφαλής της τουρκικής ομάδας βατραχανθρώπων  στο επεισόδιο των Ιμίων. Ο ίδιος είχε πει  στην εφημερίδα: «Αφού κατεβάσαμε την ελληνική σημαία με επιτυχία υψώσαμε τη δική μας. 5 φίλοι μας σκοτώθηκαν υπέρ πατρίδος, αλλά η Τουρκία τους ξέχασε γρήγορα ».

Εκείνη την εποχή ο Turksen ήταν  Πλωτάρχης της ομάδας SAT. Αποστρατεύθηκε συνταγματάρχης και παραπονιέται για πέντε συναδέλφους του που χάθηκαν,μετά από την επιχείρηση στα Ίμια.”Πέντε από τους βατραχανθρώπους μας   έχασαν τη ζωή τους μετά την επέμβαση. Αφησαν  πίσω τις οικογένειές τους για το καθήκον.  Όλοι  ξεχάστηκαν  γρήγορα”.

Ο Turksen αναφερόταν στην πτώση μεταγωγικού ελικοπτέρου στο Αξάζ όπου σκοτώθηκαν οι πέντε συνάδελφοί του. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ο ίδιος αλλά σώθηκε . Μόλις το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα κατόρθωσε να διαφύγει από ένα σπασμένο παράθυρο.

Ο θρύλος ήθελε για πολλά χρόνια όλους τους Τούρκους κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ιμίων,νεκρούς. Δεν είναι έτσι βέβαια…

militaire.gr