Έτοιμος να συναντηθεί με τον Τραμπ ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν και οι προετοιμασίες για μια τέτοια συνάντηση ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες και όχι εβδομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτό δεν θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ας ελπίσουμε το καλύτερο ότι η συνάντηση θα γίνει τους επόμενους μήνες», είπε ο Πεσκόφ στο BBC, επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία της συνάντησης των δύο ηγετών είναι πιθανό να συζητηθεί στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχουν τις επόμενες μέρες.

Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ο εκπρόσωπος είπε ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλύσουν μόνες τα ζητήματά του.

«Πρόκειται για την ισχυρότερη χώρα του κόσμου που πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της μόνη της. Πάντοτε διαφωνούμε με την παρέμβαση οποιουδήποτε στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Ας συνεχίσουμε αυτή τη στάση και ταυτόχρονα να σεβόμαστε τις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων κρατών. Ας αφήσουμε τους Αμερικανούς εταίρους μας να λύσουν μόνοι τους τα ζητήματά τους», είπε.

Ο Πεσκόφ σημείωσε πάντως ότι η αμερικανική κοινωνία αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου διχασμό που δεν προωθεί την ανάκτηση του μεγαλείου των ΗΠΑ. Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της Συρίας, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι αδύνατον να επιλυθεί με εποικοδομητικό τρόπο η συριακή κρίση χωρίς την εμπλοκή των ΗΠΑ.