Χτύπησαν τον Μπαγκντάντι έξω από τη Μοσούλη – Πληροφορίες ότι τραυματίστηκε

Η ιστοσελίδα Al Masdar News, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας, μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τοπικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα ανέφεραν ότι ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στην πόλη Αλ Μπαάτζ στο βορειοδυτικό Ιράκ στην επαρχία της Νινευή.

Η πόλη Αλ Μπαάτζ είναι η τρίτη πόλη που ελέγχει το πολιορκημένο Ισλαμικό Κράτος στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης. Η άλλη πόλη είναι η Ταλ Αφάρ και φυσικά η δυτική Μοσούλη.

Στη Μοσούλη ο στρατός έχει απελευθερώσει τον ανατολικό τομέα της πόλης και η Ταλ Αφάρ τελεί σε «χαλαρή» πολιορκία. Η Αλ Μπαάτζ είναι προς το παρόν εκτός επιχειρήσεων, για αυτό ίσως είχε καταφύγει εκεί ο αρχιτρομοκράτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν την αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε η ιρακινή πολεμική αεροπορία ή ο Διεθνής Συνασπισμός.

Το Al Masdar News επισημαίνει ότι μεταδίδει την πληροφορία περί τραυματισμού του Μπαγκντάντι δίχως να μπορεί να τη διασταυρώσει.

tribune.gr