Για… τουρισμό πήγε ο Βούτσης στο Ισραήλ; Ούτε ένα ελληνικό θέμα δεν έβαλε!

Κοινοβουλευτική μορφή παίρνει η τριμερής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα η πρώτη τριμερής συνάντηση των προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ Γιούλι Γιοέλ Εντελστάιν, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης συνυπέγραψαν την Πέμπτη στα Ιεροσόλυμα Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας των τριών κοινοβουλίων σε διάφορους τομείς.

Η διακήρυξη υπεγράφη στη διάρκεια της πρώτης Τριμερούς Συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε στην Κνέσετ, κατ’ αναλογίαν των τριμερών συναντήσεων που έχουν θεσπιστεί και πραγματοποιηθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Στο πλαίσιο της Διακήρυξης Συνεργασίας θα συσταθούν κοινές Επιτροπές μεταξύ των τριών Κοινοβουλίων οι οποίες θα ασχοληθούν με τα επίκαιρα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών της Τριμερούς Συνάντησης.

Τα θέματα αυτά ήταν: η περιφερειακή συνεργασία στα ζητήματα πρόσβασης στις πηγές νερού και η επεξεργασία των υδάτινων πόρων -θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το Ισραήλ-, το θέμα της διασποράς και η σχέση των ομογενειών των τριών χωρών με έμφαση στους νέους, η συνεργασία των χωρών στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την καινοτομία, η από κοινού ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης του αντισημιτισμού και ευρύτερα των εγκλημάτων μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, καθώς και η στενή συνεργασία στον τομέα της επιχειρηματικότητας των νέων.

Πραγματικά όλα τα θέματα είναι άκρως σημαντικά αλλά όλα «ισραηλινής ατζέντας». Ο Νίκος Βούτσης, από την ελληνική πλευρά, κάποιο θέμα καθαρά ελληνικής ατζέντας δεν είχε να προτείνει; Το Ισραήλ έβαλε το νερό και τον αντισημιτισμό. Εμείς γιατί δεν βάλαμε κάποιο δικό μας θέμα; Έχει άγνοια ο Νίκος Βούτσης για τα εθνικά μας θέματα;

tribune.gr