Ειρωνικές δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στα Κατεχόμενα για τον Αλ. Τσίπρα και την στάση του για το Κυπριακό

Ο Τούρκος «πρέσβης» στο ψευδοκράτος, Ντεριά Κανμπάι, χαρακτήρισε ως «ενδιαφέρουσα» την δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «εκείνα τα χρόνια πιθανόν δεν ζούσε ακόμα ή ήταν πολύ μικρό μωρό. Δεν θυμάται πως από τη δική του χώρα ήρθε εδώ ένας δολοφόνος και από τη δεκαετία του 1950 διενεργούσε εγκλήματα» εννοώντας τον Γρίβα.

Ο κ. Κανμπάι δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συνδέσμου οικογενειών "ηρώων" και αναπήρων πολέμου, υπό τον Ερτάν Ερσάν, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψή τους στον Τούρκο “πρέσβη” πραγματοποιείται με την ευκαιρία της του εορτασμού της 43ης επετείου του συνδέσμου την εβδομάδα 23-28 Ιανουαρίου. “Με την Τουρκία ήμαστε όπως το κρέας και το νύχι”, δήλωσε ο Ερσάν καταδικάζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.Για το Κυπριακό ο Ερσάν είπε ότι υποστηρίζουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο καθένας να ζει στο δικό του “κράτος” και τάχθηκε υπέρ της μη εγκατάλειψης των τουρκικών εγγυήσεων. “Δεν ξεχάσαμε τα όσα περάσαμε”.