«Τόκαψε ο Ερτογάν»…Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία εγκατέλειψε την άμυνα και πέρασε στην θέση επίθεσης. Στην ομιλία του κατά την 35η Σύνοδο Μουχτάρηδων στο Προεδρικό Συγκρότημα, ανέφερε το παρακάτω:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φθείρει την χώρα μας με την τρομοκρατία, την οικονομία και τις συμμορίες προδοτών. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στην πηγή της απειλής και να την καταπνίξουμε εν τη γενέσει, αυτό να το ξέρετε».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την αντίληψη να καταστρέψουμε την απειλή στην πηγή της…δήλωσε ο Ερντογάν

«Θα επεκτείνουμε το πεδίο στο οποίο πολεμάμε με βάση την αρχή: Όποιος δεν είναι με το μέρος της Τουρκίας, είναι απέναντί της.

Θα απαντήσουμε σε αυτούς που προσπαθούν να μας θάψουν υψώνοντας την σημαία μας στο ψηλότερο σημείο, λέγοντας το εζάνι μας με την πιο δυνατή φωνή και ενισχύοντας την ενότητα και την ομόνοια μας».

Αναφερόμενος στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής:

«Η επιχείρηση πολιορκίας στο Αλ Μπαμπ συνεχίζεται εντατικά και η Νταές πλέον τρέπεται ολοκληρωτικά σε φυγή. Συνεχίζεται αποφασιστικά και θα συνεχιστεί ο αγώνας και εναντίον των PYD και YPG.

Διότι ότι στοιχείο και να υπάρχει που μας απειλεί, θα τα καθαρίσουμε όλα από εκείνες τις περιοχές. Τι λέω εγώ πάντα; ‘Ασφαλής περιοχή καθαρισμένη από τρομοκρατία’. Αυτό είναι δικαίωμά μας».

Σημείωσε εξάλλου ότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τους λόγους που η επιχείρηση του Αλ Μπαμπ πήρε τόσο χρόνο ενώ στην ουσία θα μπορούσε να τελειώσει πολύ σύντομα.

Σε σχέση με τις επιχειρήσεις κατά της Φετουλαχιστικής  Οργάνωσης (FETÖ/PDY), είπε τα παρακάτω:

«Ο άλλος θα προδώσει το κράτος και οι προδότες θα είναι μέσα στο κράτος, εσύ θα κάνεις κινήσεις ανοικοδόμησης, αναζωογόνησης αλλά αυτά τα μικρόβια, οι ιοί, οι προδότες θα είναι ακόμα εκεί. Αυτό δεν γίνεται. Και αυτή η καθαριότητα δεν έχει ακόμα τελειώσει. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Αυτό θα τελειώσει. Δεν γίνεται να μην τελειώσει».

http://veteranos.gr/