Το Ισλαμικό Κράτος «έκοψε» στη μέση την πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατάφερε να αποκόψει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ από τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση.

Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι ο τελευταίος κυβερνητικός θύλακας στην ανατολική Συρία και πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και δύο χρόνια.

Οι τζιχαντιστές προέλασαν τη Δευτέρα, τρίτη ημέρα της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσαν ενάντια στην πόλη.

«Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους απέκοψαν την οδική σύνδεση ανάμεσα στις συνοικίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ και το στρατιωτικό αεροδρόμιο», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε και κατέλαβε θέσεις του στρατού, δυτικά του αεροδρομίου, κόβοντας έτσι τον δρόμο που συνδέει την πόλη και το αεροδρόμιο.

«Μονάδες του στρατού διεξάγουν μια αντεπίθεση για να ανακαταληφθούν οι θέσεις που χάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, μέσα στον άσπρο κύκλο εκεί που δείχνει το βελάκι, η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.


Με μαύρο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν από κοινού η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, με κόκκινο η κυβέρνηση, με κίτρινο οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους και με γαλάζιο η τουρκική εισβολή με την ονομασία επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».

tribune.gr