Στην απομόνωση 15 ημέρες έχουν οι Τούρκοι Κούρδισσα βουλευτή του HDP

Η φυλακισμένη Κούρδισσα βουλευτής Μεράλ Ντανίς Μπεστάς (Meral Danış Beştaş), του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP του τουρκικού κοινοβουλίου, κρατείται σε αυστηρή απομόνωση στις τουρκικές φυλακές.Με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε από τη φυλακή Σιλιβρί, η Μπεστάς αναφέρει ότι κρατείται στην απομόνωση εδώ και 15 ημέρες.

Το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν έχει εξαπολύσει διωγμό κατά των Κούρδων βουλευτών του HDP, τους οποίους κατηγορεί ότι συνεργάζονται με «τρομοκρατικές οργανώσεις», εννοώντας το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας εξαπέλυσε διωγμό κατά βουλευτών του HDP, με πολλούς να έχουν συλληφθεί.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Κούρδος σοσιαλιστής ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του HDP και η συναρχηγός του στο κόμμα Φιγκέν Γιουκσέκνταγ.

Δεκάδες Κούρδοι δήμαρχοι στη νοτιοανατολική Τουρκία, δηλαδή στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, καθαιρέθηκαν από τα αξιώματά τους και συνελήφθησαν ενώ στις θέσεις τους διορίστηκαν δήμαρχοι έμπιστοι του ερντογανικού καθεστώτος.

Συνολικά 11 Κούρδοι βουλευτές του HDP βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

tribune.gr