Κατέστρεψαν 21 μηχανήματα οι βάνδαλοι στον ΗΣΑΠ

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι βανδαλισμοί σε μέσα μαζικής μεταφοράς από αντιεξουσιαστές που καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα, αντιδρώντας στην καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο νεαρών βρέθηκαν οι σταθμοί του ΗΣΑΠ Ειρήνη και Φάληρο, όπου καταστράφηκαν 21 ακυρωτικά μηχανήματα (17 και τέσσερα, αντίστοιχα), ενώ, παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας, κανείς από τους δράστες δεν εντοπίστηκε.

Ανάλογες επιθέσεις έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ, στα Πετράλωνα και στο Μοναστηράκι, ενώ εκτιμάται ότι από τα τέλη του 2016 έως σήμερα έχουν καταστραφεί συνολικά (σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς του ΗΣΑΠ) περισσότερα από 100 μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι το κόστος αντικατάστασης ενός ακυρωτικού μηχανήματος σε τρόλεϊ και λεωφορεία υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. «Προσπαθούμε να βρούμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις καταστροφές. Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ, σχολιάζοντας τόσο τους βανδαλισμούς σε μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και τις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από αντιεξουσιαστές σε άλλους χώρους, τόνισε: «Κάποιοι νομίζουν ότι θα γίνει με αυτόν τον τρόπο η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες. Κάποιους βολεύει αυτή η κατάσταση, όχι μόνο για τηλεθέαση, αλλά και για αποσταθεροποίηση. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά της Αστυνομίας».